Heideroosjes vieren 20-jarig jubileum in Hedon

Foto van auteur

Zwolle – De grootste / bekendste punkband van Nederland draait alweer 20 jaar mee en dat moet gevierd worden. De Heideroosjes doen dit enerzijds met het uitbrengen van een dubbelalbum vol “Odes & Tributes” en anderzijds met een uitgebreide jubileumtour. Natuurlijk komen ze ook naar Hedon en daarmee trappen ze eveneens het nieuwe seizoen van het Overijsselse poppodium af. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Zwolse punkers Midnight Menace.
 

Welke Nederlandse band is in 2009 alweer 20 jaar bij elkaar? Welke Nederlandse band gaf ruim 1500 concerten in ongewijzigde bezetting? Daarop is maar één antwoord mogelijk: HEIDEROOSJES. En dat 20-jarig jubileum viert de band met een dubbel-album, toepasselijk getiteld: “20 years: ode & tribute”. Op één schijfje eert Heideroosjes haar eigen helden, op het andere schijfje brengen bevriende bands een muzikaal saluut aan deze Limburgers van stavast. Van Peter Pan Speedrock en Backfire tot Blof en van Di-Rect, Krezip en Gorki tot Rowwen Héze en zélfs Urbanus, ze brengen allemaal hun eigen vertaling van één der Heideroosjes klassiekers.

Wie had verwacht dat het ooit zover zou komen? Nou, niet die vier 15-jarige pubers die in 1989 in een oud kippenhok een bandje begonnen. Maar door hard werken en een ontembare energie groeit Heideroosjes van rammelend punkbandje uit tot een internationaal opererend tourmonster. Met 8 studio-albums én een prestigieuze EDISON in de achterzak. Ook heeft de band inmiddels honderdduizenden albums verkocht, niet in de laatste plaats dankzij de energieke live-shows. In 2008 verrast Heideroosjes vriend en vijand met haar eerste theatershow. Pardon? Juist, een theatershow! “We willen eens iets anders uitproberen. Juist omdat de combi punk en theater zo’n contrast is” aldus de band die deze voorstelling zo’n 80 keer speelde in Nederland en België. Het Algemeen Dagblad schreef in een recensie; “een verassend sterk debuut!”. De vaste supporters van Heideroosjes kunnen echter gerust zijn. In 2009 komt het viertal namelijk keihard terug en ook in Hedon (punk)rocken ze de tent uit!support: MIDNIGHT MENACEHet Zwolse Midnight Menace maakt punk geïnspireerd door bands als Pulley, Bouncing Souls, Face to Face en Rise Against. Het vijftal is compleet verslaafd aan aan het mooie genre dat zich punkrock noemt en dat is duidelijk terug te zien in de glamoreuze liveshows.
HEIDEROOSJES / support MIDNIGHT MENACELocatie                        : Poppodium Hedon, ZwolleWanneer                    : Vrijdag 4 septemberOpen                          : 20:00 uurAanvang                     : 21:00 uurEntree                         : € 12,50 Kaarten zijn verkrijgbaar via http://www.hedon-zwolle.nl/, Plato of VVV te Zwolle en indien niet uitverkocht op de avond van het concert aan de kassa van Hedon. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)