Peter en Dina Buter zijn 65 jaar getrouwd

Dina en Peter Buter met burgemeester Peter Snijders.
Foto: Obbe Bakker

Peter en Dina Buter zijn woensdag 65 jaar getrouwd. Burgemeester Peter Snijders ging bij ze langs om hen persoonlijk te feliciteren.

Peter Buter is 84 jaar geleden geboren in Zwolle, de wieg van Dina Kersten stond in 1939 in Velp. Het stel leerde elkaar kennen op school in Zwolle. Op 29 november 1958 zijn ze getrouwd in het Zwolse stadhuis.

Na het huwelijk zijn ze bij de ouders van Dina aan de Hoogstraat gaan wonen. De twee dochters van het stel zijn daar ook geboren. In 1963 verhuisde het gezin naar de Geert Grotestraat in Diezerpoort. Twee jaar later verhuisden ze naar de Klooienberglaan, waar hun zoon het levenslicht zag. Sinds 1972 wonen ze in Aa-landen aan de Scheldelaan.

Dina werkte als verkoopster bij Stoffenpalet en V&D in de Diezerstraat. Ook was ze vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland afdeling Zwolle.

Peter begon zijn werkzame leven bij de NS. Hij werkte eerst bij de afdeling Vracht- en Expresgoederen en werd later perronopzichter. In 1965 ging hij aan de slag bij de provincie Overijssel en werkte daar 25 jaar bij de afdeling verkeer. Daarna werd hij adviseur verkeersveiligheid bij het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel. Net als Dina was hij ook actief als vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland.

Het stel houdt van tennis. Peter nam deel aan de wereldkampioenschappen seniorentennis. Hij tennist nog bij Heren 80+. Eerder dit jaar tijdens de jaarlijkse lintjesregen werd hij onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto 1
Dina en Peter Buter met burgemeester Peter Snijders. - Foto: Obbe Bakker
Dina en Peter Buter met burgemeester Peter Snijders.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)