Thomas Stuiver wint studentenkamer van VVD Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – De 17-jarige Thomas Stuiver is winnaar geworden van de studentenkameractie van de VVD Zwolle. Met zijn slogan ‘De VVD maakt Zwolse wijken studentrijker’ heeft Stuiver een studentenkamer naar keuze gewonnen.

rene_de_heer_en_thomas_stuiver.jpg

De eerstejaars student Journalistiek kreeg de blijde boodschap gisteravond te horen van VVD-lijsttrekker Rene de Heer in café Het Vliegende Paard. “Ik ben echt zó blij met die kamer”, zegt Stuiver. “Nu hoef ik niet iedere dag twee uur in de bus te zitten om vanuit Lemmer op school te komen. Dit is echt een opluchting, maar ik moet het er nog wel even met mijn ouders over hebben!” Volgens De Heer sluit de slogan van Stuiver precies aan bij hoe de VVD denkt over studentenhuisvesting. “De meeste studenten willen in of rond het centrum wonen en dus niet ergens achteraf in Stadshagen of Zwolle Zuid. Verschillende Zwolse verhuurders geven ook aan hun studentenkamers in die wijken niet te kunnen slijten. De VVD vindt dat een studentenstad als Zwolle meer rekening kan houden met de woningwensen van onze studenten. Dat gebeurt momenteel te weinig en dat moet veranderen.”


De VVD Zwolle heeft de studentenkameractie, met medewerking van MaXX Vastgoed, gehouden om aandacht te krijgen voor de woningproblematiek van studenten in Zwolle. Afgelopen maandag heeft de gemeenteraadsfractie dan ook gevraagd aan het College van B & W om de woningwensen van studenten te onderzoeken en een plan op te stellen om daaraan, waar mogelijk, tegemoet te komen. 

Om voor de woning in aanmerking te komen, konden alle eerstejaars studenten in de afgelopen week een slogan verzinnen die aangeeft hoe Zwolle een nóg betere stad voor studenten kan worden. Dankzij zijn slogan mag Thomas Stuiver nu een studentenkamer uitzoeken bij MaXX Vastgoed. De kamer wordt aangeboden zonder bemiddelingskosten en met één maand gratis huur. Stuiver bespaart hierdoor maximaal € 700.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Thomas Stuiver wint studentenkamer van VVD Zwolle”

 1. 8 minuten fietsen vanuit bv. zwolle zuid is natuurlijk te vermoeiend voor studenten.
  Ergens achteraf… Wat een onzin zeg!

  Ik dacht dat er wel andere prioriteiten zouden liggen in Zwolle!!

 2. Het woningnood-probleem aankaarten kan nooit kwaad. Thomas heeft geluk en heeft nu een kamer. Dit is natuurlijk geen structurele oplossing voor de vraag naar betaalbare studentenkamers. Zolang gemeente Zwolle en (vooral) Windesheim het economische belang vooropstellen, zal er m.i. de komende tijd geen beleid voor goede studentenhuisvesting komen. Maar ik heb hoop; de gemeenteraadsverkiezingen komen er aan!

 3. Het is waar dat de studenten “kruipend” naar huis moeten kunnen. Want als je op de fiets naar Zwolle-Zuid terug moet en je fiets is gejat of vernield of “verplaatst” heb je een probleem. Dat risico is n.l. erg groot in onze gezellige studentenstad. Of als je teveel drank op hebt om nog verantwoord aan het verkeer deel te nemen, hoe moet je dan naar huis (hoewel dat voor velen geen argument lijkt te zijn, maar toch). Maar staat je fiets er nog, en hij is nog heel dan moet je natuurlijk al gauw een stief kwartiertje fietsen. Het probleem is dat Zwolle nu eenmaal een heel klein binnenstadje heeft en dus relatief weinig aanbod. Dat betekent dus hoge prijzen, maar ja dan hou je niets over om uit te gaan en daarvoor wou je nou zo graag in of dichtbij de binnenstad wonen. Kortom we praten hier echt over een groot “probleem”.
  De VVD vind dat de gemeente meer rekening moet houden met de woonwensen van studenten.
  Dat betekent dus dat de binnenstad en de schilwijken daar om heen meer studenten moeten gaan huisvesten. Wat de VVD zich niet afvraagt is wat de woonwensen van de “reguliere” bewoners zijn. Die zitten volgens mij niet te wachten op nog meer fietsenchaos, verloedering en overlast in hun “studentenrijke” wijk. Voldoende studentenhuisvesting prima, maar dan wel verspreid over de hele stad. En als de verwende studentjes het dan te ver fietsen vinden is dat hun probleem, maar niet dat van de gemeente. Mijn slogan zou zijn “de wijk studentenrijk, dan begint het gezeik”.

 4. Volgens mij Toon parkeer jij je fiets niet zeer regelmatig in de stad. Ff afkloppen, maar die van mij en onze familie is nooit gejat. Of de dieven moeten natuurlijk weten in te schatten wie zijn fiets wel kan missen 😉

 5. Dick,
  Ik probeer slechts de motieven van de “nood” te doorgronden. Als ik door de binnenstad naar mijn werk loop, zie ik ’s ochtends rondom de uitgaansgelegenheden wel tientallen fietsen staan zonder zadel, met kromme wielen of gewoon her en der op straat gesmeten, die vervolgens dagenlang blijven liggen of staan.

 6. @ Toon: Aha, ik probeer in te schatten hoe hoog de nood is. Heb als voorbeeld de door velen afgezeken studentenboot. Sprak echter een zeer tevreden student die daar woonde en mij destijds verzekerde dat hij lang niet de enige tevreden bewoner was. Maar het was een eind fietsen…

  Ok, ik had het ook over fietsen die er een paar uur staan maar gewoon weer mee gaan naar huis. Als jij je fiets bijvoorbeeld een weekend tegen de uitbouw van de beurs laat staan, met een mooie ketting erom. Iets verder het steegje in nog, zodat ie aan het gezicht onttrokken is. Tja dan kun je em heel goed gesloopt terugvinden. Begrijp niet dat mensen hun fiets zo (1 nacht alleen al, “Doe maar” zong er al over) achterlaten. Sterker nog, velen lijken zich na het 1x stallen niet eens weer om hun fiets te bekommeren….vroeger was dat vaak omdat ze heel makkelijk een ander konden jatten……

  Dacht toch echt dat het moeilijker was gemaakt. Maar concreet, denk ook dat extra (en betaalbare!) studentenhuisvesting zeer welkom zou zijn. Het is dat mijn directrice het niet wil, anders mocht er wel 1 bij ons in…..zelf uit te kiezen natuurlijk;)

 7. Zou de directrice het daarom ook niet goed hebben gevonden?
  Nou ja, ik heb niet snel beklag met studenten. Dan moeten ze maar wat vaker naar paps en mams 😉 Of is dit té provocerend 😛

  Is het trouwens tegenwoordig nog nodig om een paar cent bij te verdienen als student? Sooo, wat wij allemaal wel niet moesten doen om een fatsoenlijk leven te beleven…

 8. student in Zwolle
  Ik ben vierdejaars student aan de Windesheim. Geboren en getogen in Zwolle (-Zuid), was het voor mij ideaal om daar te studeren. Het eerste jaar heb ik nog bij mijn ouders gewoond. Reistijd naar school: 7 min. (En nog kreeg ik het voor elkaar om vaak als laatste binnen te komen). Daarna heb ik nog in Westenholte en Dieze-Oost gewoond. Ik verkies wonen in de “buitenwijken” juist boven het centrum. Ik woon hier veel groter én goedkoper. En ik raad het dan ook iedere student die op zoek is naar een woonruimte aan. Qua reistijd valt het ook allemaal wel mee. Als het goed is zit je toch vaker op school dan in de stad!

Reacties zijn gesloten.