Het oudejaarsweer: Zaterdag vrijwel droog, tijdens de jaarwisseling buien en wind

Grote Markt
Foto: Obbe Bakker

Zaterdagochtend zijn de nachtelijke buien verdwenen. Er staat minder wind, kracht 3, uit het zuidwesten en het is overwegend droog in Zwolle. Rustiger weer dan in de afgelopen dagen, met vooral in de ochtend zicht op een zonnetje tussen de wolken.

De temperatuur ligt het hele weekend overdag in de buurt van 9 graden, tijdens de jaarwisseling is het ongeveer 7 graden. In de loop van zaterdag schuift uit het zuidwesten meer bewolking binnen. Een lagedrukgebied met bijbehorende storingen nadert Ierland.

De neerslag en de wind ervan bereiken Zwolle zondag. Ergens in de ochtend begint het te regenen en vanaf de middag gaat het over in een buiig weertype. Droge periodes zijn er tussen de buien, een scenario dat ook voor de jaarwisseling opgaat. Met een beetje geluk is het om 12 uur droog, het kan ook zijn dat juist dan een bui over de stad stiefelt.

De wind is op oudejaarsavond een factor om rekening mee te houden. Windkracht 4 staat er uit het zuiden tot zuidoosten. Zo’n stevige bries voert kruitdampen vlot af, kans op mist is er niet, maar vuurwerk kan wel gemakkelijk uit de koers worden geblazen.

Het nieuwe jaar gaat wisselvallig van start. Een inval van de winter is in de eerste week van 2024 niet te verwachten.

Dit was het laatste weerbericht van het jaar op 1Zwolle. Ik wens iedereen een in alle opzichten zonnig 2024 toe.

Foto 1
Grote Markt - Foto: Obbe Bakker
Grote Markt
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)