Het weekendweer: Overwegend grijs, soms wat lichte regen

Kunstwerk in Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Zaterdag is het overwegend grijs boven Zwolle. Uit de bewolking sijpelt af en toe een beetje lichte regen of motregen. In de middag en avond is de kans daarop het grootst. De hoeveelheden zijn klein.

Na een vrijdag met weinig wind komt er zaterdag een matig briesje te staan uit het westen, kracht 3. In de ochtend is de temperatuur enkele graden boven het vriespunt. ’s Middags wijst de thermometer ongeveer 5 graden aan in Zwolle.

Ook zaterdagnacht en zondag overdag kan er soms wat regen vallen. Het gaat om lichte buitjes, maar de weermodellen berekenen een fractie meer neerslag dan op zaterdag. De bewolking overheerst, met in de middag mogelijk enkele openingen voor de zon. Heb er geen hoge verwachtingen van. Een temperatuur van circa 5 graden. De westenwind is matig, kracht 3.

In de nacht naar maandag en maandag overdag trekken vanuit het noordwesten enkele buitjes over de stad. Ze hebben een winters karakter met hagel, natte sneeuw of anders ijskoude regen. De temperatuur ligt de hele dag enkele graden boven het vriespunt, een sneeuwdek dat lang blijft liggen is niet mogelijk.

In de nieuwe week is de aandacht gericht op een actieve storing vanuit het zuidwesten. Die heeft een pak sneeuw bij zich. Volgens de huidige modellen zou dat woensdag in onze regio een paar centimeter kunnen opleveren die blijft liggen. De zuidelijke provincies en België maken kans op decimeters sneeuw. De koers van de sneeuwval varieert echter per dag. De komende weerkaarten moeten uitwijzen of het woensdag inderdaad wit wordt in Zwolle.

Foto 1
Kunstwerk in Aa-landen. - Foto: Ank Pot
Kunstwerk in Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)