Het weer: Kans op buien en frisser

Kromme Mijdrecht in de zon afgelopen januari. Vrijdag trekken er veel wolken over.
Foto: Ank Pot

Vrijdag komt storm Louis boven Zuid-Noorwegen aan. In Zwolle staat een stevige windkracht 4 uit het zuidwesten, maar dat is niks vergeleken met de windsterkte die Louis donderdagavond tijdelijk veroorzaakte. De krachtigste rukwind die KNMI-weerstation Heino registreerde was 78 kilometer per uur. Zeer zware windstoten rond 100 kilometer per uur zijn alleen op de Wadden gemeten.

Kans op een bui bestaat vrijdag nog wel. De wolken trekken rap over. Ze worden met een beetje geluk uiteen geblazen door de wind die op hoogte vooral ’s morgens nog steeds op snelheid is. Bij vlagen zijn er opklaringen met een stukje blauwe lucht en wat zonneschijn. De aangevoerde lucht is schoon want met een omweg over Engeland afkomstig uit de poolstreken.

De temperatuur is daardoor lager dan in de afgelopen dagen. Vrijdagochtend is het minimum ongeveer 4 graden, in de middag is 8 graden de maximumtemperatuur.

Vrijdagavond zwakt de wind verder af. Een bui kan ook dan nog boven de stad verschijnen. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 4 graden.

Het weekend heeft dezelfde temperaturen te bieden. Een buitje is op beide dagen mogelijk, maar er zijn ook droge perioden, vooral op zaterdag. De zon laat zich af en toe zien en de wind houdt zich rustig, kracht 3, uit zuidelijke richtingen.

Maandag krijgen we waarschijnlijk een natte veeg mee van een lagedrukgebiedje boven Frankrijk. In de nieuwe week heeft dinsdag de beste kaarten voor droog weer.

Foto 1
Kromme Mijdrecht in de zon afgelopen januari. Vrijdag trekken er veel wolken over. - Foto: Ank Pot
Kromme Mijdrecht in de zon afgelopen januari. Vrijdag trekken er veel wolken over.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)