Het weer: Noordenwind en kans op een buitje

Zorgcentrum Zandhove
Foto: Ank Pot

Vrijdag is Zwolle nog steeds een kanshebber op een buitje. ’s Morgens vroeg nadat eventuele mistbanken zijn opgelost misschien al eentje, in de middag en avond is de kans groter. Mocht het een actieveling worden, dan kunnen donderklappen te horen zijn.

Buien zijn een plaatselijk fenomeen. Een paar kilometer kan het verschil uitmaken tussen droog weer en een nat pak. Met de buien op afstand is het wisselend bewolkt en zijn er openingen voor de zon. In de middag schuift waarschijnlijk meer bewolking over de stad.

De temperatuur varieert van 10 graden ’s morgens tot zo’n 20 graden ’s middags. De wind draait vrijdag naar het noordwesten tot noorden. ’s Morgens stelt hij eerst nog weinig voor, daarna neemt hij toe tot matig, kracht 3 à 4.

Op zaterdag lijkt de ochtend het gevoeligst te zijn voor een bui. Met een aanvoer uit noordelijke richtingen zijn wolkenvelden vanaf zee te verwachten. ’s Middags hopen we op groeiende ruimte voor zonneschijn. Ongeveer 20 graden is dan de temperatuur.

Zondag blijft het een compleet etmaal droog in Zwolle. Zon en stapelwolken maken de dienst uit, met ’s middags ongeveer 18 graden op de thermometer. Er staat een matige noordenwind, kracht 3; het is zaak om de luwte op te zoeken.

Foto 1
Zorgcentrum Zandhove - Foto: Ank Pot
Zorgcentrum Zandhove
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)