Geen sirene op Hessenpoort

Foto van auteur

Er komt geen sirene op het bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van Swollwacht in die gemeente.

Zowel de gemeente, de brandweer als Swollwacht vindt een sirene op het bedrijventerrein nodig maar het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de aanvraag herhaaldelijk afgewezen. Het ministerie vindt dat Hessenpoort niet voldoet aan de criteria. Werknemers van bedrijven op Hessenpoort worden door het ontbreken van een sirene nu niet gewaarschuwd bij een calamiteit.
Bron: RTV Oost

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Geen sirene op Hessenpoort”

 1. Lekker logisch… :-

  Er kantelt een vrachtwagen op de A28 of Hessenpoort zelf met giftige lading, waardoor alle ramen en deuren daar dichtgehouden moeten worden… En dan hoeven de vele werknemers daar niet van op de hoogte worden gebracht, want het gebied voldoet niet aan bepaalde criteria… Lekker voorbeeld van bureaucratie. ‘Nee mensen, het past niet binnen de regeltjes zoals ze op papier staan, ook al zegt ons verstand dat een andere beslissing verstandiger is, dan gaan we er toch niet meer akkoord…’

  Nu maar hopen dat er niet wat gebeurd, voordat de beleidsmakers bij zinnen komen!

 2. Ze zullen wel gedacht hebben, ?¡ls er daar wat kantelt, dan is er aan de mensen op de Hessenpoort toch geen redden meer aan….. sirene dus overbodig.
  Mja, dat kan je natuurlijk van ?©lk gebied zeggen waar zo’n sirene staat.
  Ik vind het ook maar vreemd. Mensen genoeg toch op de Hessenpoort? Werknemers maar ook klanten e.d.

 3. Tja,

  Ook op de Singel te Dalfsen (industrieterrein aldaar) hoor je de sirene alleen bij goed weer als de deur open staat. Ook daar staat geen sirene in het industriegebied. Slechte zaak. Overal waar je concentraties mensen hebt zou je zo’n sirene moeten hebben. Taak van de overheid. Punt.

  Groet van Q106

Reacties zijn gesloten.