Het weer: harde wind

Zwolle – Woensdagochtend verandert het weerbeeld snel. Er komt een gebied met veel wind en regen opzetten. Vooral het noorden van het land zal hiermee te maken krijgen. In het noorden neemt de bewolking toe en regent het van tijd tot tijd. Zuid van de grote rivieren is het overwegend droog met in Limburg de meeste kans op een opklaring. De wind krijgt een hoofdrol toebedeeld. De zuidwestelijke wind trekt in de ochtend aan tot (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee. Naast een stevige (gemiddelde) wind, kunnen er ook zware windstoten optreden. Het wordt ongeveer 13 graden.

17-11-2009_weerfoto__diezerpoort_.jpg
Diezerpoort

Woensdagavond vertrekt het slechte weer richting het oosten. In de nacht naar donderdag is het wisselend bewolkt en meest droog. De zuidwestelijke wind is weliswaar in snelheid afgenomen, maar blijft toch nog stevig doorwaaien. Donderdag beginnen we de dag met bewolking en hier en daar wat lichte regen. In de middag knapt het weer op en komt de zon tevoorschijn. De zuidwestelijke wind draait in de loop van de dag naar het zuiden en neemt iets in kracht af. De temperatuur wil maar niet naar beneden, ook op donderdag klimt het kwik in de dubbele cijfers.

Vrijdag en zaterdag is het licht wisselvallig weer. Vanuit het westen komen storingen dreigend op ons af. Een hogedrukgebied ten zuidoosten van ons land schrikt de storingen af en laat ze alleen in zeer afgeslankte vorm doorkomen. Qua temperatuur is er weinig nieuws te melden, het kwik blijft ruim boven de normale waarde voor half november.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Het weer: harde wind”

  1. Langs de kust gaat het woensdag hard waaien. Het KNMI waarschuwt voor een zuidwesterstorm, die rond het middaguur in de kustprovincies kan leiden tot zware windstoten met een snelheid tot honderd kilometer per uur.

    De storm gaat in de loop van de middag liggen maar het blijft ook woensdagnacht hard waaien. Langs de kust wordt overdag windkracht negen verwacht.

    Het onstuimige weer is het gevolg van de temperatuurtegenstellingen die momenteel bijzonder groot zijn, aldus het KNMI. In ons land zijn de afgelopen dagen temperaturen gemeten tussen 13 en 18 graden. Dat is een graad of 10 boven het langjarig gemiddelde voor deze tijd van het jaar.

    Veerdiensten

    Om 11.00 uur hadden verschillende veerdiensten al last van het stormachtige weer. Zo was er tussen Vlieland en Harlingen en tussen Terschelling en Vlieland minder vervoer mogelijk. Ook een aantal veerdiensten voor in de avond zijn op die trajecten komen te vervallen.

    Tussen Hoek van Holland Berghaven en Europoort Rotterdam halte Maeslant varen tevens geen veerboten in verband met de storm.

    Woensdagnacht neemt de wind iets af tot kracht zes of zeven.

Reacties zijn gesloten.