Groene partij wil 5 minuten het licht uit

Foto van auteur

Op 1 februari a.s. 5 minuten het licht uit. Dat is de motie die de fractie van GroenLinks/DeGroenen maandag 29 januari heeft ingediend bij de gemeenteraad van Zwolle.

De fractie wil dat het College zich aansluit bij een internationale actie op 1 februari 2007 waarbij van 19.55 uur tot 20.00 uur alle (buiten)verlichting van gemeentelijke panden gedurende 5 minuten wordt gedoofd. Bovendien wil de fractie dat de aan de gemeente gelieerde instellingen worden aangespoord hetzelfde te doen. Het betreft een landelijke ludieke actie die milieuvriendelijk is, geen geld kost maar zelfs geld oplevert en bijdraagt tot het bewustwordingsproces.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Groene partij wil 5 minuten het licht uit”

  1. De gemeente Zwolle werkt niet mee aan de internationale licht-uit actie voor een beter klimaatbeleid.
    Groenlinks-de Groenen hadden de gemeenteraad in een motie gevraagd alle lampen komende donderdag vijf minuten uit te doen. Maar volgens wethouder Van Dooremolen is de motie onuitvoerbaar omdat dan allerlei problemen met de beveiliging ontstaan. Die problemen oplossen is duurder dan de winst door het niet gebruiken van stroom.
    Bron: RTV Oost

  2. Is dit het meest zinvolle voorstel waarmee GroenLinks/DeGroenen kan komen? Eerst resultaten boeken en daarna beginnen met ludieke acties. Niet andersom.

Reacties zijn gesloten.