Debat over bezuinigingen in Zwolle

Zwolle – Woensdag 24 februari gaan de lijsttrekkers van de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen met elkaar in debat over het thema Bezuinigingen. Dit is een uitdrukkelijke wens van de gemeenteraad, die middels een aangenomen motie het college van B&W heeft gevraagd om nog voor de gemeenteraadsverkiezingen met een pakket aan bezuinigingsvoorstellen te komen.

De gemeente Zwolle krijgt vanaf 2012 minder geld van het rijk. Het exacte bezuinigingsbedrag is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat het gaat over miljoenen euro’s. Daarom heeft de gemeenteraad vorig jaar al bepaald dat de gemeente Zwolle niet meer geld mag uitgeven dan er binnenkomt. Naast deze wens voor een sluitende begroting, kreeg het college van burgemeester en wethouders bovendien een opdracht mee: de nieuwe gemeenteraad moet financiële ruimte krijgen om nieuw beleid te kunnen realiseren. Daarmee kan Zwolle zich blijven ontwikkelen. Het college van burgemeester en wethouders doet nu een voorstel waarmee veertien miljoen euro bezuinigd kan worden.

Tijdens het debat dat worden geen besluiten genomen. De nieuwe gemeenteraad bepaalt na de gemeenteraadsverkiezingen welke bezuinigingsvoorstellen precies worden uitgevoerd. Maar het debat geeft wel een goede indruk welke koers de politieke partijen na de verkiezingen willen varen.

Het bezuinigingsdebat is openbaar. Burgers zijn van harte welkom in de Raadzaal van het Stadhuis. Het debat start om 20.00 uur. Hannie te Grotenhuis, voormalig directeur Strategie van de Provincie Overijssel, is gespreksleider.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Debat over bezuinigingen in Zwolle”

  1. Als ik als burger en belastingbetaler ook een voorstel mag doen?
    Schrap de voorgenomen bouw van de twee decadente en overbodige bruggen over de stadsgracht, dan hebben we de helft van de bezuinigingen al verdiend.

  2. Mag ik ook nog een tip geven? Schrap de boomfeestdag, hoppa, weer 150.000 euro extra in het laatje. Is niet veel maar alle kleine beetjes helpen.

Reacties zijn gesloten.