Het weer: lichte regen

Zwolle – Donderdag start de dag overwegend bewolkt en zeer lokaal is er kans op wat neerslag. In de ochtend klaart het vanuit het zuiden een beetje op. Er staat een matige zuidwestenwind.

17-02-2010_weerfoto__gezicht_op_diezerkade_.jpg
Gezicht op de Diezerkade

Donderdagmiddag neemt de bewolking weer toe en valt vanuit het zuidwesten lichte regen. De zuidwestenwind draait langzaam naar het zuiden en neemt vooral langs de kust toe naar vrij krachtig. De middagtemperatuur komt uit tussen 2 graden in het noorden en 5 graden in het zuiden. ’s avonds komen er langs de kust enkele regenbuien voor. In de rest van het land valt er lokaal wat lichte regen. In de nacht is er alleen aan de grond wat vrost, maar de nachttemperaturen op meethoogte liggen rond een graad of 1.

Vrijdagmorgen komen er vooral in de westelijke helft van het land een aantal buien voor. Hierbij kan regen en natte sneeuw vallen. Vrijdagmiddag trekken de buien geleidelijk naar het noorden weg, al blijft het noordelijk kustgebied nog lang gevoel voor enkele buien. In de middag klaart het een beetje op en is er af en toe ruimte voor een beetje zon. De maxima komen in het hele land uit rond 4 graden. Vrijdagavond neemt de bewolking weer wat toe en in de nacht van vrijdag op zaterdag krijgt het noordwestelijk kustgebied te maken met enkele winterse buien. De minima komen uit rond het vriespunt. Tijdens een enkele opklaring kan het aan de grond lokaal licht vriezen.

Zaterdagochtend houdt vooral het noorden van het land last van enkele winterse buien. In de rest van het land is het overwegend droog met hier en daar een beetje zon. In het zuiden van het land neemt de bewolking in de middag toe en valt wat lichte neerslag. Waarschijnlijk valt de neerslag dan in de vorm van natte sneeuw. De maxima komen uit rond 5 graden. In de nacht van zaterdag op zondag is het bewolkt en gaat het overal licht vriezen.

Zondag valt vanuit het zuidwesten neerslag. Omdat de bovenlucht koud is, valt de neerslag dieper landinwaarts in de vorm van natte sneeuw. Later op de zondag komen er enkele buien voor. Het wordt in de middag opnieuw 4 à 5 graden. In de nacht van zondag op maandag naderen winterse buien de westkust die soms nog verder landinwaarts schieten. De minima liggen rondom het vriespunt.

Het wisselvallige weer houdt ook op de lange termijn aan. Elke dag is er een grote kans op neerslag, die soms winters van karakter is. In de nachten vriest het vaak licht, terwijl de temperaturen overdag rond 5 graden liggen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: lichte regen”

Reacties zijn gesloten.