Hevige sneeuwval in Zwolle verwacht

Foto van auteur

De verwachte problemen door zware sneeuwval zullen pas vrijdag overdag voorbij zijn. Dat meldde het KNMI donderdagochtend.

Vanuit het zuidwesten gaat het vanaf 7.00 uur sneeuwen. Vanaf 12.00 uur worden de sneeuwbuien in de regio Zwolle verwacht. De meeste sneeuw valt in het zuiden en midden van het land. Op sommige plaatsen valt er naar verwachting van het KNMI 10 tot 15 centimeter. Op de meeste plaatsen verwacht het KNMI 5 tot 10 centimeter. De VerkeersInformatieDienst verwacht donderdag een zware tot zeer zware avondspits en verzoekt automobilisten rekening te houden met gladheid op de Nederlandse snelwegen. Vooral tijdens de avondspits moet rekening worden gehouden met een langere reistijd. In de ochtendspits viel de drukte mee. Rond 07.50 uur stonden er 46 files met een totale lengte van 160 kilometer.

De NS en ProRail zetten na de ochtendspits minder treinen in op de drukstbereden routes in de Randstad. Ze spelen daarmee in op de verwachte barre weersomstandigheden. De aangepaste dienstregeling duurt tot na de avondspits. Het besluit om de dienst uit te dunnen viel na overleg tussen de organisaties die zich met het spoor bezighouden. Door minder treinen te laten rijden, hopen de vervoerders de doorstroming op het spoor op gang te houden. Er worden verder meer storingsploegen stand-by gehouden en meer personeel ingezet op de stations.

Het is de derde keer dit jaar dat het KNMI een weeralarm afgeeft. In de tweede week van januari werd een alarm gegeven voor zware windstoten. Een week later werd een weer- en verkeersalarm gegeven voor een storm aan de kust en zware windstoten in het binnenland. Bij de tweede storm kwamen zeven mensen om het leven en liep de schade in de honderden miljoenen euro’s.<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

46 gedachten over “Hevige sneeuwval in Zwolle verwacht”

 1. KNMI ligt eruit. Grote andere weersites ook. weerforums liggen eruit, en de VID site is erg traag. Ze zijn ook nergens meer op ingespeeld ;D

  overigens stond er vanochtend 242km file

 2. Hier in Wezep zijn nu de eerste vlokjes die naar beneden dwarrelen. Echt van ‘sneeuwen’ kan je nog niet spreken maar het begin is er.

 3. Komt nog meer sneeuw. Omgeving Apeldoorn/Arnhem zou al +5cm liggen, en het sneeuw daar nog steeds, dus afwachten.
  Ondertussen smelt het snel weer weg in Stadshagen :'(

 4. Tja, eigenwijs als ik ben, denk ik dan ’s middags: “ach het is nog steeds niet aan het sneeuwen, ik gok het er op en ga bij het popkoor kijken op school met dochtertjelief”.
  Op school aangekomen begint het langzaamaan te sneeuwen. Het is onderhand half twee.
  Na twee?Β«n weer naar huis en tegen die tijd vindt dochterlief het niet zo leuk (sneeuw in het haar en in de oogjes). Nu wil ze niet meer naar buiten … h?? jammer… heb zelf zin om lekker in de sneeuw te ravotten met haar, maar om haar nou tegen haar wil in de sneeuw in te jagen πŸ˜‰ Ander keertje nog maar eens proberen.
  Ik vind het echter wel raar hoor, dat weeralarm. Misschien wel nog voor de avondspits, maar voor vanmiddag was het voor deze omgeving toch lichtelijk overdreven.
  Oh en voor degenen die interesse hebben: Popkoor vond dochtertje wel leuk ;D
  Kom maar kom maar kom maar πŸ˜‰

 5. Ik vind het eigenlijk maar een beetje een suffe bedoeling met die sneeuw hier… Er ligt nauwelijks iets! Hebben wij dat weer, overal in Nederland mooie sneeuw, en hier houdt het dan met 2 cm alweer op. Jammerjammerjammer! Maar evengoed ziet het er wel mooi uit buiten. Maareh, ik denk niet dat het weeralarm hier in Zwolle nog van toepassing wordt, zo te zien is het alweer helemaal uit met de pret

 6. @Natascha
  Wellicht haal ik 2 sneeuwbuien door elkaar dus misschien heb ik jouw datum wel in gedachten. Wel weet ik dat ik om een sneeuwbui nog niet thuis ben gebleven. Ik moet 11,5 kilometer naar m’n werk fietsen. Die ene keer dat het heel erg sneeuwde, kwam ik met de fiets net zo snel vooruit als auto’s πŸ™‚

 7. Ik denk dat je bedoeld 24 november 2005, toen was het idd ook heel erg slim en lag ook het halve land plat.

  Ik herinner mij iig maart 2006 ( 25 cm sneeuw voor de deur) en november 2005, als erg wit in NL ;D

Reacties zijn gesloten.