ChristenUnie houdt Passietoer door Zwolle

Zwolle – Vrijdag reden de ChristenUnie-kandidaten, in het kader van hun campagneleus Passie voor Zwolle, op elektrische scooters een Passietoer door Zwolle en bezochten tal van politiek interessante plekken in de stad. De ChristenUnie wil innovatieve en schone ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit stimuleren. Daarom reden de ChristenUnie-kandidaten op een hippe elektrische scooter.

cu_1.jpg

De toer begon bij de Spoorzone en ging via de Kamperlijn naar de binnenstad. In de binnenstad stond de CU stil bij diverse (her)ontwikkelingsgebieden rondom het Waterplein en het Noordereiland. "Sommige projecten zijn mede aanleiding geweest voor het raadsbrede debat over de ruimtelijke kwaliteit in en om de binnenstad, waarvoor de ChristenUnie zich hard maakt." De toer eindigde in Stadshagen, waar de CU uitgebreid aandacht besteedde aan de Knip. Wethouder Janco Cnossen bekeek de situatie en zocht naar mogelijkheden voor een alternatieve route. Cnossen constateerde dat, ook na een tussentijdse evaluatie, de Knip voor Stadshagen behouden moet blijven. Volgens hem is de hele infrastructuur daarop ingericht. Voor hem staat de verkeersveiligheid voorop. De CU irriteert zich aan de VVD, die de Knip eruit wil hebben. "Ze komen niet met alternatieven of oplossingen". Cnossen refereerde daarnaast ook naar de toekomst. De ouders van dan kunnen argumenten aanvoeren dat de verkeersveiligheid voor hun fietsende kinderen in het geding is. Een Knip zal dan weer in beeld komen. "Het eruit halen van de Knip zal een aanzuigend effect hebben op het verkeer om de kortste route te gaan nemen. Dat gaat zeker tot verkeersproblemen leiden."

cu_4.jpg

cu_2.jpg

Elektrisch vervoer

cu_3.jpg

 In Zwolle is nog nauwelijks elektrisch vervoer. De ChristenUnie wil dat innovatieve en schone vervoersmodaliteiten worden gestimuleerd in Zwolle. "Door zelf op een e-scooter te rijden, brengen we de voordelen en het gemak van elektrisch vervoer onder de aandacht." Wat de ChristenUnie betreft wordt in de komende raadsperiode het elektrisch vervoer in de stad bevorderd. Daarvoor moet bij de planvorming rekening worden gehouden met parkeervoorzieningen en oplaadpunten, zegt de CU. Ook wil de CU onderzoek naar een elektrisch distributie- en bevoorradingssysteem voor de middenstand in de binnenstad.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “ChristenUnie houdt Passietoer door Zwolle”

  1. Zwolle voorop in de ontwikkeling van het gebruik van elektrich vervoer, daar kan de randstad wat van leren. En juist het stedelijk verkeer is het meest vervuilend, korte afstanden veel optrekken en remmen. De elektrische scooter is het antwoord hierop.

  2. prijzen ect staan onder de naam van Albert Six dick. Je moet alleen 6-8 weken wachten ivm levering. Altena heeft ze hier staan en je rijdt er zo op weg na betaling.

  3. @ Derk: Je had toch gister beloofd hun draadjes plat te spammen?

    Was geen eigen belang vraag, fiets véél te graag op eigen kracht. Bedankt voor de verwijzing.

Reacties zijn gesloten.