Wennemars wint 500 meter op WK allround

Foto van auteur

Erben Wennemars, de schaatser uit Zwolle, heeft vrijdagmiddag de eerste afstand van het WK allround in Heerenveen op zijn naam geschreven. De zege ging naar Wennemars in een tijd van 35,79.

Sven Kramer heeft op de 500 meter de schade op Shani Davis beperkt. De Fries klokte een tijd van 36,41 seconden en was daarmee 0,62 langzamer dan de Amerikaan die als derde eindigde. De Canadees Denny Morrison staat voorlopig tweede (35,81), de Italiaan Enrico Fabris vierde (36,27). Wouter Olde Heuvel vond zijn naam terug op de 14e plek: 37,12. Carl Verheijen legde de afstand af in 37,13 seconden en snoepte daarmee 0,01 seconde van zijn persoonlijk record af. In de tussenstand staat hij voorlopig 15e.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Wennemars wint 500 meter op WK allround”

  1. Tranen in zijn ogen. Dat kreeg Erben Wennemars toen de 12.000 toeschouwers in Thialf zijn voornaam scandeerden. In plaats van het aloude ‘Leo, Leo’ – naar Leo Visser – galmde ‘Erben, Erben’ door de Friese schaatstempel. ,,Hartstikke mooi”, sprak de TVM-rijder.

    Wennemars opende de WK allround met een overwinning op de 500 meter. Op de vijf kilometer werd de Zwollenaar massaal gesteund door het publiek. Toch kon de sprinter zichzelf niet overtreffen op de lange afstand. Hij bereikte na 6.29,65 de finish en duikelde daarmee in het klassement naar de zesde plek. ,,Ik kon het niet volhouden”, sprak Wennemars na afloop. ,,En als ik eenmaal kapot ga, dan ga ik â??šcht kapot. Na acht ronden ging het licht uit.”

    Desondanks had hij genoten van het optreden in een uitverkocht Thialf. Als klein jochie droomde hij geregeld over deelname aan een WK allround, nu was ’t zover. ,,Het is niet mijn bedoeling om hier als een clown rond te rijden”, pareerde Wennemars de kritiek dat hij als sprinter zich alleen op de sprinttoernooien moet concentreren. ,,En dat doe ik ook niet, volgens mij. Ik doe mee voor het klassement en rijd knappe tijden.”

Reacties zijn gesloten.