Het weer: zonnig en koud

Zwolle – Zondag gaat de dag koud van start. Door de zonneschijn komt de temperatuur aan het einde van de ochtend overal boven nul. Het blijft de hele dag zonnig maar de middagtemperatuur blijft rond 3 graden hangen. In de avond en nacht neemt vanuit het noorden de bewolking toe en in het noordoosten kan wat (natte) sneeuw vallen.

06-03-2010_weerfoto__windesheim_.jpg
Windesheim

Maandag zorgt de uitloper van een warmtefront boven Scandinavië voor wat bewolking in Nederland. Eerst valt er nog een vlokje sneeuw in het noordoosten, maar later op de dag is in het hele land kans op een druppel regen. De zon prikt af en toe door de bewolking. De temperatuur loopt op naar 4 à 5 graden. Maandagavond en nacht zijn er enkele opklaringen. De minima komen rond het vriespunt uit. Dinsdag lijkt een droge dag te worden. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af. Er wordt warmere lucht uit het noorden aangevoerd en het wordt 5 tot 7 graden.

Woensdag is het opnieuw droog. Het hogedrukgebied boven de Britse Eilanden breidt zich naar het oosten uit en ook Duitland, Polen, Denemarken etc. krijgen te maken met droger weer. In Nederland zal de zon veel te zien zijn, bij temperaturen rond 7 graden.

De dagen daarna lijkt het droog te blijven. De temperaturen overdag liggen rond 5 graden en ’s nachts bereikt het kwik waarden rond het vriespunt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: zonnig en koud”

Reacties zijn gesloten.