School zamelt geld in voor kinderen in Ghana

Foto van auteur

De Thorbecke Scholengemeenschap (TSG) heeft een cheque van 450 euro gegeven aan BeBo Bakery in Zwolle. Deze Zwolse organisatie zorgt er onder meer voor dat kinderen in Ampenyi (Ghana) een vak kunnen leren, naar school kunnen of computerles krijgen. De bezoekers van de Open Dag (20 januari 2007) kregen geen cadeautje. Het geld dat de school daarmee uitspaart, besteedt de TSG jaarlijks aan een cadeau voor een goed doel.

Bij veel middelbare scholen ontvangen de bezoekers van de Open Dag een cadeautje als aandenken. Inmiddels is het op de TSG een traditie geworden om het geld dat daarvoor beschikbaar is, te besteden aan een cheque voor de buren. De school wil hiermee de betrokkenheid tonen bij andere mensen in deze maatschappij. Om te beginnen bij de buren. Het secretariaat van Bebo Bakery is gevestigd in de wijk bij de school.

Schooluniform

Albert en Lisa Stroeve, leden van Bebo Bakery, waren erg blij met het geldbedrag. ‘Van dit bedrag kunnen zes kinderen een jaar naar school. Ze krijgen een officieel contract met school, schoenen, een schooluniform en een schooltas’, zegt Lisa Stroeve. ‘De kinderen en hun ouders zijn daar zó blij mee!’

Traditie

In voorgaande jaren gaf de TSG het geld aan andere buren. Vorig jaar heeft de Stichting Kinder- en Jeugdpsychiatrie, ’t Gooseveld geld gekregen voor de verbouwing van hun schoolplein. In 2005 kocht de kinderafdeling van de Epilepsiekliniek speelgoed van het geld van de TSG.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “School zamelt geld in voor kinderen in Ghana”

Reacties zijn gesloten.