Welke muzikant krijgt De Doorbraak in 2010?

Een doorbraak! Welke muzikant droomt er niet van? Talentvolle muzikanten uit West-Overijssel krijgen nú de kans met de popprijs De Doorbraak. Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) organiseert op vrijdag 14 mei de eerste halve finale in ’t Ukien in Kampen. Een dag later, op zaterdag 15 mei, barst het geweld los in het vernieuwde Podium Hardenberg. De vijf bands die door de vakkundige jury als finalisten worden aangewezen spelen op 21 mei om de prijzen in Hedon in Zwolle.

doorbraak.jpg

Het prijzenpakket bestaat uit optredens op grote podia zoals het Bevrijdingsfestival Overijssel, de Sena Pop NL Awards in de Melkweg in Amsterdam en ondersteuning van de bands. De eerste editie van De Doorbraak, in december 2009 voor Oost-Overijssel, werd bijzonder goed ontvangen. De winnaar van deze editie (Velvet Monk) staat komend voorjaar op veel podia en festivals. KCO adviseert en ondersteunt op een breed terrein van kunst en cultuur in de provincie Overijssel. Bands kunnen zich inschrijven tot vrijdag 16 april 2010 op de website www.de-doorbraak.com.

De afdeling Popmuziek ondersteunt poptalent met een uitgebreid talentontwikkelingsprogramma. Alle finalisten van De Doorbraak worden opgenomen in dit talentontwikkelingsprogramma van KCO. Dit houdt in dat de bands worden ondersteund op het gebied van onder andere het schrijven van nummers en het verzorgen van PR.

De Doorbraak wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, het Fonds Podiumkunsten en SENA Performers.

Meer informatie is te vinden op www.de-doorbraak.com of op www.kco.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Welke muzikant krijgt De Doorbraak in 2010?”

  1. Ik heb van de admins al een mail gehad met informatie. Waarvoor vriendelijke dank!

    Indien covers toegestaan zijn gaan we ons zeker inschrijven! Indien enkel eigen muziek toegestaan is wellicht ook…daar zijn we namelijk ook mee aan het werk. (Verwacht nog niet teveel! ;))

Reacties zijn gesloten.