Weblog Zwolle bekijkt De Stoel van Electrabel

Zwolle – Als u wel eens over de A28 in Zwolle rijdt, kan het u niet zijn ontgaan: het in aanbouw zijnde kantoor van Electrabel. Een selecte groep genodigden kreeg de kans om dit markante gebouw naast de ABN AMRO-toren van binnen te bekijken en vanaf 80 meter hoogte over de stad Zwolle te kijken. Weblog Zwolle was erbij!

electrabel-297.jpg

Na ontvangst en een presentatie over de bouw was er een rondleiding door het gebouw. Het gebouw is onderdeel van een kantorencomplex wat later geheel door water omringd zal zijn. In het gebouw, wat in de volksmond ook al wel ‘De Stoel’ genoemd wordt, zal het grootste gedeelte bezet worden door Electrabel. Het nieuwe pand krijgt een bruto kantoorvloeroppervlak van 29.000 m² en 14.000 m² voor parkeren. In de ‘plint’ van zo’n 12 meter hoog onder de twee kantoortorens komt een parkeergarage van vier lagen met plaats voor 437 auto’s. Op het dak van de ‘plint’ wordt een daktuin aangelegd.

electrabel-311.jpg

electrabel-64.jpg

electrabel-170.jpg

In het voorjaar van 2010 wordt het kantoor opgeleverd. Energiebedrijf Electrabel huurt voor haar Nederlandse hoofdvestiging in het gebouw circa 20.000 m² kantooroppervlak. Die ruimte is goed voor 700 werkplekken.

Na de bijna 100 meter hoge ABN AMRO-toren is de nieuwbouw het tweede kantoor dat de ontwikkelingscombinatie Spoolderwerk aan de A28 realiseert. Trebbe vormt deze combinatie met DLH Ontwikkeling en Moes Bouwgroep.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Weblog Zwolle bekijkt De Stoel van Electrabel”

  1. Ik vind het gehele complex daar een sieraad voor de stad en een prachtig visitekaartje van Zwolle voor iedereen die vanaf de A28 de stad nadert

  2. Het podium voor de 3e toren (+- 55 meter) is al gerealiseerd. Daarna komt er nog een gebouw van zo’n 120 meter naast. Maar dat zal wel na 2012 zijn.

  3. Ik rij met trots Zwolle binnen als ik vanuit het zuiden kom, ik vind Voorsterpoort echt een enorme toevoeging aan de uitstraling van Zwolle als regionaal centrum. Ik kan dan ook niet wachten tot die andere twee torens gebouwd gaan worden.

    Ik moet overigens wel zeggen dat ik de kleur van het gebouw van Electrabel niet zo mooi vind, maar de vorm en grootte maakt het wel imposant.

  4. lelijk en veel te duur, bovendien belachelijk dat er elders in de stad talloze kantoorpanden leegstaan.
    Als ik overigens goed gelezen heb is er ook maar 2/3 van dit gebouw verhuurd tot nog toe (20.000 m² van de 29.000 m²) . Simpel gesteld ‘huurt’ de Zwolse gemeenschap dus ook 1/3. Mooie uitgaven hoor, ten tijde van bezuinigingen.
    Ik zou zeggen: voordat er nog meer ‘lege’ gebouwen gebouwd gaan worden moeten we eerst de al leegstaande gebouwen maar eens gaan vullen.

Reacties zijn gesloten.