Het weer: eerst zon, later regen

Zwolle – Vrijdagochtend is het droog en schijnt op veel plaatsen ook de zon. De vroege ochtend is fris, met temperaturen rond 2 a 3 graden. Er waait een zuidoostenwind, zwak tot matig. Aan de kust vrij krachtig. In de middag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en gaat het ook regenen. Het noordoosten houdt het tot de avond droog. Het wordt 10 graden in het zuidwesten tot 12 a 13 graden elders. De zuidoostenwind blijft stevig. In de avond en nacht trekt de regen naar het noordoosten weg, maar er blijft kans op een bui. Het is wisselend bewolkt. De temperatuur daalt tot 5 a 6 graden.

01-04-2010_weerfoto__nooterhof_.jpg
Nooterhof

Zaterdag ligt de temperatuur rond 12 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. De dag start regenachtig en bewolkt. Later wordt het wat droger, al vallen er nog wel enkele buien. Het klaart ook wat op. In de namiddag en avond volgen er meer buien. Zondag, Eerste Paasdag, komt een depressie vanuit het westen dichterbij ons land te liggen. Er vallen de hele dag geregeld buien. Er waait een stevige westenwind en het wordt 12 graden. Tweede Paasdag komen we vanuit het zuiden meer onder invloed van een uitloper van een hogedrukgebied. Dit levert ons een weersverbetering op. De dag begint met nog enkele buien en bewolking. Gedurende de dag wordt het droog en komt ook de zon er bij. Het wordt 12 a 13 graden. De wind is zuidwestelijk.

Na de Paasdagen blijft het, onder invloed van een meest westelijke aanvoer vanaf de oceaan, vrij wisselvallig. De temperatuur ligt rond 14 graden. Geregeld valt er wat regen en is de wind behoorlijk aanwezig.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Het weer: eerst zon, later regen”

  1. Moeilijk raden Dick, als het onder de foto staat. Geen wonder dat jij nit mee doet aan de hotspot.
    Zelfs als het er onder staat vind jij het al moeilijk te raden.:)

Reacties zijn gesloten.