Allotria opnieuw winnaar nationaal Big Band Concours

Foto van auteur

Zwolle – Big Band Allotria uit Zwolle is afgelopen zaterdag winnaar geworden van het Nationaal Big Band Concours in Hoofddorp. Deze overwinning betekent dat Allotria zich de beste semi-professionele Bigband van Nederland mag noemen.

Voor het nationale concours werden achttien bigbands vooraf geselecteerd. Zij speelden afgelopen zaterdag in een hoofdklasse en een top klasse voor een deskundige jury. In de finale nam Allotria het op tegen de Amstel Bigband uit Amsterdam. Het is de derde keer op rij dat bandleider Herman Nijkamp dit jazzorkest naar een hoofdprijs in Hoofddorp dirigeert. Drie jaar geleden won Allotria de hoofdklasse en promoveerde daarmee naar de hoogste categorie. Het debuut in daar werd in 2009 bekroond met de hoofdprijs. En het succes gaat in 2010 gewoon door: Allotria werd afgelopen zaterdag opnieuw winnaar. Hiermee won de bigband een geldbedrag en een wisseltrofee: de Dik Trom Award.

Onder leiding van Herman Nijkamp moest Allotria het in Hoofddorp opnemen tegen onder andere het Far East Jazz Orchestra (Enschede), de Jazzmania Big Band (Amsterdam), Windmill Big Band (Alblasserdam), de Amstel Big Band (Amsterdam) en de Sonic Blast Big Band (Einhoven). Als finalisten speelden Allotria en de Amstel Bigband een avondprogramma. Na een staande ovatie van het publiek, beloonde de jury het optreden van de Zwollenaren met de hoofdprijs. Naast de hoofdprijs voor het collectief, viel er ook een solistenprijs in het Zwolse jazzorkest. Trombonist Gerd Pol kreeg waardering voor zijn improvisaties en won daarmee een cursusweek aan het Amsterdams conservatorium.  De winst in Hoofddorp is voor Allotria een welkome opsteker. De waardering en naamsbekendheid die samenhangt met deze titel leidt er toe dat steeds meer publiek de concerten van deze oudste Bigband van Nederland volgt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Allotria opnieuw winnaar nationaal Big Band Concours”

Reacties zijn gesloten.