Veel blauw op straat rond voetbalderby

Foto van auteur

Het aantal politiemensen dat opgeroepen werd voor de wedstrijd FC Zwolle – Go Ahead Eagles door de korpsleiding van Zwolle was voor het oog aanzienlijk, al zouden de dienders zelf meer inzet willen om te verwachten geweld tegen te gaan. In totaal werden er 65 agenten bij de derby ingezet. Dezen werden vooral op het stadionterrein ondersteund door vele security-medewerkers en stewards.

Na de wedstrijd had de politie en de aanwezige mobiele eenheid de handen vol aan de Deventer supporters. Doordat een supporter uit Deventer aangehouden werd, wilden de Deventenaren na het duel niet met de bussen vertrekken. Doordat er uiteindelijk een ‘deal’ gesloten werd vertrokken de supportersbussen meer dan een uur later van het Oosterenkstadion. Bij vertrek moest de ME alsnog in actie komen om agressie van de supporters tegen te gaan.

Nieuwsgierig publiek kijkt op de Ceintuurbaan toe hoe een groep fans Wipstrik in loopt…

Politievoertuigen rond het stadion…

23 gedachten over “Veel blauw op straat rond voetbalderby”

 1. een groep die de wipstrik in liep? daarom gingen waarschijnlijk ook alle hekken bij de vakken dicht? Sowieso was het slecht geregeld, bussen die niet weggaan, bussen die stil staan op de weg terwijl er een grote groep Zwollenaren staat…
  ging niet helemaal zo als gepland, had ik het idee..

 2. een groep die de wipstrik in liep? dit was niet op het moment van die foto waar het bij staat dat iedereen staat toe te kijken. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat iedereen dan zo rustig staat te kijken.

  Edit:
  Bij de ‘Ceintury’ , vanaf het ziekenhuis , werd overgestoken.

 3. Lijkt me sterk dat zoiets gebeurt is, dan hadden de Eagles al lang met die actie staan pronken op alle gastenboeken en op hun eigen sites in de verslagen, maar niks van dat alles. Lijkt me grote onzin.

 4. geen D;ter lui buiten gelopen weet niet hoe je daar bij komt.
  zijn alleen zwolle supporters.
  heb je dit van J. vernomen?
  Edit:
  Nee, mijn eigen oren 😉
  Vonden jullie dat er TE weinig politie was ??

 5. Hoe laat moet dat allemaal gebeurd zijn? Rond half zes had ik het wel gezien daar en echt veel was er in die periode nog niet gebeurd…
  Edit:
  Het zal rond 17.10 – 17.15 zijn gebeurd. Het was ook maar een minuut dat er ‘commotie’ was en het publiek -half- de straat op ging (zie foto). Er heeft feitelijk ook niets ergs plaatsgevonden.

 6. Nee dat lijkt me ook niet, maar vind het zo raar dat ik er niets van mee heb gekregen terwijl ik ook daar stond. En mijn ouders stonden bij het kruispunt en hebben er ook niets van meegekregen

 7. Storm in een glas water dus, als de mensen die er stonden al niets hebben gemerkt :-
  Er hangt altijd een bepaalde sfeer rond deze wedstrijd en als er dan een paar mensen op de Ceintuurbaan lopen wordt dat al gezien als hooligan gedrag.

 8. Eagles hadden die groene hekken eruit gesloopt nadat de 3-0 viel! Toen waren ze er bijna uit en werden te terug gedrongen door de ME! Na de wedstijd is er weinig gebeurd! Toen alle bussen weg waren, gingen zwolle supporters alleen nog even op de ME! Er werden nog enkele stenen gegooid. Dat was het zon beetje…

 9. Wat een gelul! Er zijn geen egels fans buiten het stadion geweerst. Op het moment van die foto liepen de Vanda’s richting dat kruispunt.

 10. Ik heb de “rellen” van afgelopen zondag van dichtbij kunnen zien.. mijn god wat een randdebielen waren daarbij aanwezig. Er was zelfs een auto voor het ceintury gebouw met jonge kinderen en vrouw op de achterbank, waarbij de man (bestuurder) uit het raampje van alles en nog wat liep te schreeuwen tegen de ME.. het zou je vader maar zijn.. Daarnaast ook nog opvallend een drietal kinderen ,ik schat ze 10 jaar ofzo met stenen in de jaszakken en stoer een capuchon op rennen voor de politie. Respect voor de ME’er, die opvallend rustig bleef toen een twintigtal mongeaulen iets zongen van zonder hond ben je niets. . van mij had ie best een paar corrigerende klappen mogen geven smilies/undecided.gif maar dat mag helaas niet.

 11. Ik heb de “rellen” van afgelopen zondag van dichtbij kunnen zien.. mijn god wat een randdebielen waren daarbij aanwezig.

  Dan ben jij de grootste randdebiel zeker die daar dichtbij AANWEZIG was.

 12. Heb zojuist op kowet hun fotoverslag gezien en daar staat onder 1 foto dat er werd geprobeerd om uit te breken maar dat dat niet lukte, dus ze zijn niet buiten het stadion geweest.
  Edit:
  Dan heb ik hetgeen ik gehoord en gezien heb verkeerd ge?¯nterpreteerd.
  Excuses !

 13. Dat je boven hooligans staat is inmiddels duidelijk geworden ikke 🙁

  je reactie staat ook bij Polleke zie ik net.
  Die is er tussen gezet,of heb ik het verkeerd?

Reacties zijn gesloten.