Het weer:

Foto van auteur

Zwolle – Donderdag begint de dag opnieuw zonnig. In de middag is het op de meeste plaatsen nog vrij zonnig en droog, maar vooral in het zuidoosten neemt de bewolking geleidelijk toe. Er staat deze dag opnieuw een stevige noordoostenwind, en dat zal er dus weer om spannen bij het Ballonspektakel op Park de Wezenlanden. De maxima komen uit rond 21 graden.

zwolle_oost.jpg

Op vrijdag trekt er vanuit het noorden een front over. Hierdoor is het vrijdag wisselend bewolkt en in de middag is er dan een kleine kans op een bui. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De maxima komen uit rond 20 graden. Zaterdag wordt het met maxima tussen 15 en 17 graden een frisse dag. Een straffe noordwestenwind is verantwoordelijk voor de aanvoer van de koele lucht. Ook kan er af en toe een enkele bui vallen. Grote hoeveelheden worden er echter niet verwacht. Zondag is het opnieuw wisselend bewolkt en met maxima rond 17 graden behoorlijk fris voor de tijd van het jaar. Na het weekeinde wordt de noordelijke stroming zwakker, waardoor de temperaturen iets omhoog gaan. De kans op neerslag neemt dan ook af.

kerk.jpg

20 gedachten over “Het weer:”

 1. Leuke foto, zo van boven af. Heb even goed moeten kijken wat er op de foto staat. Maar welk gebouw zie je nu (lijkt wel of het gebouw op zijn punt staat, doknker vierkant vlak,iets links midden in de foto) ik herken het niet. Wie wel?

 2. Tsja: kerk in de buurt van Nieuwstraat, 8011 Zwolle

  Grote Kerk⤴- Grote Markt 18, 8011 LW Zwolle⤴ –
  Doopsgezinde Kerk⤴-
  Wolweverstraat 9, 8011NW Zwolle⤴
  Lutherse Kerk⤴-
  Koestraat 4, 8011 NK Zwolle⤴
  De Wijngaard⤴-
  Van Karnebeekstraat 107, 8011 JE Zwolle⤴

  Centrum Dienstverlening Gereformeerde Kerken⤴-
  Burg Vos de Waelstraat 2, 8011 AT Zwolle⤴
  Diaconaal Steunpunt⤴- Burg Vos de Waelstraat 2, 8011 AT Zwolle⤴ –
  Nieuw Apostolische Kerk⤴-
  8011NW Zwolle⤴
  Vrij Kath. Kerk⤴- Enkstraat 44, 8012TZ Zwolle⤴
  Geref. Kerk Zwolle⤴-
  Bagijnesingel 17, 8021AC Zwolle⤴
  Nieuw Apostolische Kerk⤴-
  Molenweg 38, 8012WK Zwolle⤴

 3. Nou hebben we die panorama platen van de peperbus zo’n beetje 360º rond gehad. volgende keer weer wat origineels graag.

 4. Zoals er behoorlijk wat meer kerken voor andere doeleinden worden gebruikt.

  ff mini-onderzoekje want de verandering van besteding is wel opvallend:

  Broerenkerk, Bethlehemsekerk, ’t Refter (feesten etc.), Jozefkerk (wonen), de Michaëlskerk in de Roggenstraat domweg gesloopt, inclusief het grafmonument van Thomas a Kempis. De Michaëlkerk aan de Bisschop Willebrandlaan is geen kerk meer. In de (is ie weer) Nieuwstraat werd eerder de Waterstaatskerk tot appartementencomplex verbouwd, ook hier met behoud van de monumentale buitenkant. Het gebouw van De Dageraad zou worden omgebouwd tot negen appartementen en een kantoortje. In het hele Dominicanenklooster wonen nog maar zo’n 20 dominicanen en dominicanessen in het klooster.

  Nu zijn er echter wel veel kerkdiensten in hallen (oa WRZV) en scholen. Ook zijn er nieuwe kerken gebouwd.

Reacties zijn gesloten.