FC Zwolle wint plichtmatig tegen Garderen

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle verlangt naar het begin van de competitie, waarbij er elke wedstrijd weer punten te verdienen zijn. De wedstrijd tegen het regioteam Garderen werd dan ook plichtmatig gespeeld, waarbij vooral de "reserves" veel speeltijd kregen. De dubbele cijfers kwamen niet op het scorebord, na negentig minuten exact stond het scorebord op 2-9.

De ploeg van Art Langeler begon goed aan de wedstrijd, waarbij vooral Yanic Wildschut opviel met een paar fraaie rushes langs de linkerkant,, waarmee zijn directe tegenstander zich geen raad wist, maar die zag ook dat Wildschut zijn werk niet bekronen kon met een doelpunt.  Daarentegen was het Woudenberg die na vijf minuten wel het net wist te vinden achter doelman Oosterwechel, na een foute trap van de doelman kon de speler van VVOP de bal simpel achter de Zwolse sluitpost werken.  Erik Bakker zorgde er, na een assist van Pepijn Kluin, voor dat het regioteam niet lang van de voorsprong kon genieten. Pepijn Kluin vond het  daarna welletjes en scoorde tweemaal zodat het na een kwartier al één tegen drie stond  Gilian Justiana, Dominggus Lim-Duan en Martin Guarino tekenden voor de overige doelpunten in de eerste helft.

Gezien de kansen had de score in het eerste bedrijf veel hoger moeten uitvallen, maar vaak ontbrak de eindpass of de aanval stierf na veel gecombineer in schoonheid. VVOP speler Woudenberg, die namens het regioteam veruit de meeste kansen kreeg, scoorde in de eerste helft ook nog zijn tweede goal van de avond.

Het eerste half uur van de tweede helft viel er weinig te genieten, de dribbels van Yanic Wildschut waren niet verrassend meer voor de verdedigers van de tegenpartij en hij kon ze niet met een doelpunt belonen. Een fraai schot richting verre hoek van Erik Bakker werd nog net voor de lijn gekeerd door een verdediger en de rebound werd door de ingevallen Bram van Polen over geschoten. Na een half uur spelen in de tweede helft maakte invaller Jesper Drost de zevende voor FC Zwolle. Lim Duan die in tegenstelling tot vorig jaar nu de volle negentig minuten kon volmaken scoorde zijn tweede van de avond, "Dit gaf toch wel een beter gevoel dan vorig jaar toen ik er na twee minuten al geblesseerd af moest en mijn seizoen eral op zat voor het begonnen was" aldus Lim Duan die aangaf dat er vooraf nog wel een paar dolletjes over gemaakt waren maar er verder niet bij stil had gestaan. "Bovendien speelden we vorig jaar op het bijveld en nu op het hoofdveld" aldus de Zwollenaar. Het slotakkoord was voor Bram van Polen en zo kon FC Zwolle ook in deze wedstrijd het scorebord niet op dubbele cijfers krijgen.

"De spelvreugde, het enthousiasme en een positieve instelling heb ik vanavond bij een aantal spelers gemist" aldus Art Langeler "we hadden gezien de kansen en het balbezit wel met 25-0 moeten winnen" aldus de trainer die niet tevreden was met het vertoonde spel.

Zaterdag wacht nog de open dag en volgende week dinsdag wordt er om half drie tegen jong FC Groningen gespeeld, waarna het op dertien augustus eindelijk om de punten zal gaan.

Wedstrijdstatistieken:

Oosterwechel, Davtyan (45. Drost), Pot, Kras (C), Guarino (60. van Polen), Olijve, Bakker, Justiana, Kluin, Lim-Duan, Wildschut.

Scoreverloop:
4.   1-0 Robert Woudenberg
6.   1-1 Erik Bakker
9.   1-2 Pepijn Kluin
12. 1-3 Pepijn Kluin
19. 1-4 Gilian Justiana
25. 1-5 Dominggus Lim-Duan
34. 2-5 Robert Woudenberg
38. 2-6 Martin Guarino
75. 2-7 Jesper Drost
79. 2-8 Dominggus Lim-Duan
85. 2-9 Bram van Polen

Toeschouwers:
200

Arbitrage:
Dhr. Vrijhof (scheidsrechter), dhr. Raafs en dhr. van Dijk (ass. scheidsrechter).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “FC Zwolle wint plichtmatig tegen Garderen”

  1. En ik vind garderen nou ook nog niet echt om de hoek liggen voor een doordeweekse oefenpot tegen een amateur.

    Gelukkig is Dominggus heel gebleven

  2. @ja-tja

    Yep, je gaat niet naar Garderen voor een wedstrijdje van de tweede keus tegen een samengesteld amateurelftal.

    Afgelopen seizoen was het gemiddeld toeschouwersaantal bij thuiswedstrijden 5.403.

  3. Ik ben er de voorgaande jaren vaak heen gereden, maar het is eigenlijk net te ver voor een potje tegen een samengesteld amateurteam. Je zag vorige week met de wedstrijd tegen WVF hoe druk het was, minimaal 2 of 3 oefenwedstrijden binnen de eigen stadsgrenzen zouden dus prima deze niets zeggende potjes kunnen vervangen.

    Wat natuurlijk wel gezegd moet worden is dat de club al jaren naar Garderen op trainingskamp gaat en daar goed verzorgd wordt en alle faciliteiten van de plaatselijke club tot z’n beschikking heeft. Deze wedstrijd tegen het regioteam moet dus ook beschouwd worden als een gebaar naar de regio Garderen.

  4. Mooi gebaar inderdaad, maar daar blijft het ook bij. Wat komt er verder uit de regio Garderen naar Zwolle toe?
    Om de club meer binding met de stad(inwoners) te laten krijgen (wat volgensmij erg nodig is) lijkt het mij mooi om ze meer in Zwolle en omstreken te zien spelen. Goed voor de club en je steunt er ook de clubkas van de clubs mee.

  5. Weet je wat ik zo vreselijk mis, ook nietzeggende potjes maar oh zo gezellig altijd: Fc Zwolle- Be Quick op het Edon terrein en de nieuwjaarswedstrijd HTC – Fc Zwolle….:D

Reacties zijn gesloten.