Gemeente scherpt drugsbeleid aan

Foto van auteur

De gemeente Zwolle heeft haar drugsbeleid aangescherpt en dit gaat gepaard met strenge controles in de horeca. Voor de horecaondernemer betekent dit simpelweg dat hij strafbaar is indien soft- en harddrugs aanwezig zijn en bij constatering zullen harde maatregelen volgen.

De gemeente heeft duidelijk gemaakt dat Hedon ook valt onder de noemer horeca en daardoor hebben wij geen andere keus dan ook ons drugsbeleid aan te passen. Onlangs viel ook bij Hedon de brief van de burgemeester gericht aan alle horecaondernemers in Zwolle op de mat. Hierin wordt met heldere woorden aangegeven dat Zwolle de strijd tegen drugs binnen de horeca gaat opvoeren. Met andere woorden de gemeente gaat in samenwerking met de politie strengere controles uitvoeren.

Wanneer tijdens deze controles drugs wordt aangetroffen betekent dit het volgende (geciteerd uit de brief):

– Bij softdrugs: zal zowel strafrechtelijk als bestuurlijk worden opgetreden. Strafrechtelijk optreden is voorbehouden aan het openbaar ministerie. Bestuursrechtelijk zal er eerst gewaarschuwd worden, bij een tweede constatering zal de horeca-inrichting voor 6 maanden worden gesloten.

– Bij harddrugs: Strafrechterlijk optreden is voorbehouden aan het openbaar ministerie. Bestuursrechterlijk zal de horeca-inrichting voor 12 maanden gesloten worden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Gemeente scherpt drugsbeleid aan”

 1. Pff hoe kan een horeca ondernemer en nu voor zorgen dat iemand geen zakje wiet o.i.d. bij zich heeft.
  Bij grote house feesten staan ze tegenwoordig met drugs honden bij de poort en nog komen er grote hoeveelheden binnen, en ook in de gevangenissen is genoeg te krijgen.

 2. Volgens mij is alcohol ook een vorm van harddrugs, gaat de gemeente dit nu ook verbieden in de horeca?.

  wat doet alcohol met je lichaam : tast aan je hersenen, lever, nieren bloedvaten, verhoogd je bloedruk is zwaar lichamelijk zowel geestelijk verslavend

  Maar inplaats van het aanscherpen van het alcoholgebruik onder jongeren gaan we mensen lastig vallen die een jointje roken want daar heb je zzzzzzzzooooon hinder van en is ook nog een slecht voor je gezondheid.

  Hoe hypocriet kun je zijn

  Misschien moets het B&W gewoon eens een jointje roken dan weten ze tenmiste waar ze het over praten.

 3. Een tip voor de controlerende instanties:
  Na afloop wordt er voor het X-Ray personeel in cafe de Big Bull een R.A.P. feest (Reunion After Party) gehouden om lekker na te praten en gezellig iets te drinken.
  Succes verzekerd!
  šŸ˜‰

Reacties zijn gesloten.