Overijsselse sporters pakken wangedrag aan!

Foto van auteur

Zwolle – Deze week werd bekend dat elf landelijke sportbonden samenwerken om wangedrag van ouders aan te pakken op het sportveld. Sportservice Overijssel lanceert vrijdag 1 oktober de Fair Play scoort! campagne waarin jonge sporters zélf een signaal afgeven. Onder het motto ‘Fanatiek mag, maar houd ’t ff bij normaal gedrag’ pakken zij scheldende ouders aan, maar ook opzettelijk lompe tegenstanders en opstandig publiek.

De achterliggende gedachte van de campagne is dat sporters met een duidelijk statement laten zien dat zij een Fair Player zijn en schelden, spreekkoren, vals spelen of lomp gedrag niet langer tolereren. De campagne gaat niet uit van sancties, maar juist van een groeiende groep sporters die zich nadrukkelijk uitspreekt voor Fair Play. Deze campagne heeft power omdat het concept is ontwikkeld door de sporters zelf. Deze zomer hebben acht jongeren hard gewerkt aan een nieuwe verrassende Fair Play aanpak. Het statement van Fair Play dragen zij op hun lichaam en zij figureren zelf in de commercials en op de campagneposters. Sinds enkele weken prikkelen zij hun leeftijdsgenoten al via social media als Twitter en Hyves.

Fair Play party

Het jongerenteam staat te popelen om hun harde werk te showen voor een groot publiek. Dat doen zij op vrijdag 1 oktober met een Fair Play Party. Op ludieke wijze presenteren zij een nieuwe website (www.fairplayscoort.nl). Meteen na de lancering worden 50.000 krantjes, 75.000 gimmicks en 10.000 posters verspreid onder scholen, sportverenigingen en buurthuizen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Overijsselse sporters pakken wangedrag aan!”

  1. Zeer goede actie.

    En elke ouder maar zeggen, nee wij doen dat niet hoor.

    i.p.v. het zal je kind maar wezen, het zullen je ouders maar zijn.:'(

  2. Dan kunnen ze direct beginnen bij Fc Zwolle, het is een schande dat jeugdspelers van Zwolle de scheidsrechter uitschelden met dodelijke ziektes. Wat doet de club onder leiding van de hoofdopleidingen Ebbens niks de jongen krijgt een schorsing van de KNVB en Fc Zwolle vindt het wel goed,

    De BVO moet is keiharde maatregelingen treffen op associaal gedrag. Dit durft men niet want anders krjgt de Landstede (sport en bewegen) een negatieve naam. Men mag graag roepen dat ze topsporters afleveren die naar de Europese of wereldkampioenschappen gaan. Dus houden de heren hoofdopleidingen van Zwolle die betaald worden door Landstede een oogje dicht want drank en softdrugsgebruik moet dan maar kunnen. Nee fair play is bij landstede ver te zoeken.

Reacties zijn gesloten.