Landstede gaat wijkboerderij Stadshagen runnen

Foto van auteur

Landstede gaat de wijkboerderij Stadshagen exploiteren. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het college heeft hiervoor beschikbaar € 450.000 eenmalig voor de bouw van de boerderij en € 60.000 structureel voor de exploitatie. Landstede heeft ook belangstelling voor de twee andere kavels op Werkeren. De gemeente heeft aangegeven dat eerst de definitieve wijkboerderij gerealiseerd moet worden.

Landstede heeft dit voorjaar een Ontwikkelplan gemaakt voor de wijkboerderij. Dit Ontwikkelplan zal nu aangepast en omgewerkt worden tot een definitief ontwerp. Het streven van Landstede is dat eind 2006 het definitieve plan voor de wijkboerderij klaar is, zodat de bouw in 2007 kan beginnen.

Inmiddels zijn er al verschillende stappen gezet richting de definitieve wijkboerderij. De tijdelijke stal met weiden en speelvoorzieningen zijn in 2005 geopend. Ook vinden er al sociaal-culturele activiteiten plaats onder de vlag van Landstede.

1 gedachte over “Landstede gaat wijkboerderij Stadshagen runnen”

  1. landstede wordt travers nr 2:
    zo langzamerhand wordt Landstede de nieuwe gesubsidieerde variant op Travers … het zit op allerlei gebieden zo om de gemeente gebakken en krijgt zo’n omvang dat niemand meer weet hoe het zit en loopt. Transparantie ? Scheiding markt en overheid ? democratische controle op onderdelen ?

    Youp van ’t Hek zou zeggen ->> aan 1 travers hebben we .. MEER DAN GENOEG 😛

    Ik geloof dat k william dogger wel eens in een ver verleden heb horen zeggen dat Travers de ‘ gemeente naast de gemeente’ is -> maar dan zonder raad en zonder inzicht en toezicht ….

Reacties zijn gesloten.