Opstoppingen bij herinrichting Spoolderbergweg

Foto van auteur

De werkzaamheden tot het herinrichten van de Spoolderbergweg zorgen al een aantal weken tot veel hinder voor het verkeer tussen Zwolle en Hattem. Het traject betreft het gedeelte gelegen tussen de Thijssenbrug en Oude IJsselbrug bij Zwolle. Ook de komende maanden zal het verkeer last hebben van de wegwerkzaamheden. 

De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de geleiders, verbreden en verleggen van de rijbaan en fietspad, kabel-, riool- en asfalteringswerkzaamheden. De werkzaamheden worden in zeven fasen uitgevoerd om de overlast tot een minimum te beperken. Gemotoriseerd verkeer moet rekening houden met enige vertraging door afzetting van één rijstrook tussen 9.00 en 15.30 uur. Via de andere rijstrook is doorgang mogelijk. Een tijdelijke VRI regelt het verkeer. Deze is gedurende het werk in werking. Daarbuiten is de weg normaal toegankelijk. Uitzondering hierop zijn drie weekenden in mei en juni. Dan vinden er werkzaamheden plaats met als gevolg een totale wegafzetting. Verkeer wordt omgeleid via de A28.


Foto’s : S. Jacobs

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Opstoppingen bij herinrichting Spoolderbergweg”

  1. Eigenlijk vind ik de “overlast” best meevallen. Goed iig dat de VRI niet werkt tijdens de spits.
    Alleen woensdag was er een lang rij, maar meer veroorzaakt door een ongeval op de A28.

    Ben alleen toch benieuwd hoe het eruit gaat zien. Als de wijzigingen maar geen verdere pesterijen zijn die alle snelheid er weer uithaalt.
    Anders kan ik mij weinig voorstellen bij de verbreding – wat moet dat voor invloed hebben op de doorstroming? Weg was toch al breed zat?

Reacties zijn gesloten.