Wheels in Miniatuur

Foto van auteur

Met 1000 meter tafellengte en evenzoveel vierkante meter attractieruimte gaat op 17 en 18 maart Wheels in Miniatuur in de IJsselhallen van Zwolle van start. Het evenement is hard op weg te groeien tot het grootste miniatuur-en modelbouwevenement van Nederland. Met exposanten uit Nederland, België, Duitsland en Tsjechië is er voor iedere verzamelaar wel iets te vinden.  Voor de kinderen zijn er volop rijdende attracties te zien. Kortom een dagje uit voor het hele gezin.

Wheels in Miniatuur belooft een fascinerend evenement te worden met spectaculaire demonstraties uit alle takken van de modelbouw. Zowel kinderen als volwassenen zullen hun ogen uitkijken bij de doorlopende vaardemonstraties van op schaal gebouwde scheepsmodellen en radiografisch bediende echt werkende stoomlocomotieven. Diverse modelbouwverenigingen leggen prachtige banen aan, soms zelfs compleet met watervallen en papieren dorpjes. Op een oppervlakte van 500 vierkante meter zal de grootste miniatuur truckbaan van Nederland worden aangelegd. De baan is eigendom van modelbouwvereniging Papendrecht. Deze zeer actieve vereniging heeft leden in heel Nederland. Uit alle delen van het land komen zij naar Wheels om met de zelfgebouwde miniatuur trucks op de baan te komen rijden.

Schaalmodellen in alle soorten en maten

Naast alle bewegende activiteiten zijn er talloze schaalmodellen in alle soorten en maten van dichtbij te bewonderen, Modelbouw, auto’s, landbouwvoertuigen, oldtimers, formule-1 treinen, meccano, stoommodellen, plastic modellen, het is zo gek niet te bedenken of het is aanwezig. Uiteraard is er weer van alles te koop. Er zijn complete pakketten met nieuwe modellen, miniaturen, onderdelen en gereedschappen verkrijgbaar. Ook is er een uitgebreide miniaturenmarkt voor gebruikte en nieuwe modellen.

Tijdens Wheels in Miniatuur is alles op het gebied van auto-, landbouw- en treinminiaturen te zien en te koop. Er zijn tevens stands aanwezig met miniatuur trucks en vrachtauto’s. Alle miniaturen zijn er in diverse schalen, van heel oude exemplaren tot vrij recente modellen. Naast vele bijzondere modellen in allerlei soorten en maten vindt het publiek volop stands met lectuur en informatie. Dus kom heerlijk snuffelen, loven en bieden op deze beurs, of het nu gaat om een startset, een mooi stuk voor uw verzameling of juist dat model, waar u al zo lang naar op zoek was.

Wheels in Miniatuur is niet alleen voor liefhebbers van modelbouw een evenement om niet te missen. Door de vele demonstraties en attracties is het evenement een gezellige dag uit voor het hele gezin!

Openingstijden en entree

De beurs is op beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree voor volwassenen is € 6,00, kinderen t/m 8 jaar hebben gratis toegang (onder begeleiding). Meer informatie: Heerdink Miniatuur Organisatie, tel: 0548-624464 of kijk op www.miniatuurorganisatie.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Wheels in Miniatuur”

  1. ‘Een dagje uit’, ‘fascinerend’, ‘ogen uitkijken’… De verantwoordelijke voor de PR kent geen maat met zijn teksten… ;D

    En dan te bedenken dat ik het vorig jaar helemaal niks vond, toen ik even ben wezen kijken. Mijn kernwoorden: ‘kleinschalig’, ‘veel van hetzelfde’ en ‘van een beurs verwacht je meer’.

Reacties zijn gesloten.