Sta stil bij geloofsvervolging

Zwolle – Het Podium van Kerken in Zwolle roept alle gelovigen op om vrijdag, zaterdag of zondag, in moskeeen, tempels, synagoges en kerken twee minuten stil te staan bij alle gelovigen die door geweld zijn omgekomen en gelovigen die tot op de dag van vandaag worden vervolgd.

Elke dag horen, zien en lezen we over geloofsvervolging. De ene keer is het een hindoetempel die in vlammen op gaat, dan zijn het de kerken van de Molukse gemeenschap, een andere keer is het weer een moskee die door een zelfmoordaanslag wordt vernield. In Amsterdam horen we weer van Jodenvervolging en afgelopen weken zijn de Kopten het slachtoffer. Het wordt tijd om gezamenlijk iets terug te doen, ook al is het twee minuten stilte per jaar, het gaat om de aandacht voor deze kwetsbare groep. Vandaar dat 14 januari, 15 januari en 16 januari de voorgangers, imams, rabbi’s en pandits worden gevraagd om twee minuten stil te staan bij de geloofsvervolging. Teveel gelovigen zijn ons ontvallen. Aan de vooravond van de Week van Gebed zoeken we de verbinding met de andere gelovigen, om op te staan tegen geloofsvervolging !!

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Sta stil bij geloofsvervolging”

  1. Zelfs de verschillende gelovigen gunnen elkaar het licht in de ogen niet.Dus waarom heeft men het hier over de gelovigen en betrekt men er de ongelovigen niet bij .Zijn de ongelovigen te min of zo.Zoals men spreekt van heb je naasten lief werkt al tijden niet meer.De verschillende geloven voeren al lang strijd met elkaar .

  2. en hoe zit het met de ongelovigen? die moeten al deze sprookjes maar slikken. elke keer moord en doodslag aanschouwen op het journaal etc etc. sta daar ook even bij stil!!!! dank u

  3. @Jansen & Pieters (grappige naamcombinatie trouwens)
    Het is juist dat de verschillende geloven hiermee de hand in eigen boezem gaan steken, wees er blij om.

  4. Ik word een beetje moe van al die nieuwsberichten op dit weblog wat te maken heeft met het geloof.

    Is dit het nieuwe voornemen voor 2011? Dat was de voorgaande jaren wel anders of in ieder geval een stuk minder.

Reacties zijn gesloten.