“Zwolse avond” in het Stedelijk Museum Zwolle

Zwolle – Vrijdagavond 21 januari wordt in het Stedelijk Museum Zwolle, een "Zwolse avond" gehouden. De museumdeuren gaan om 19.00 uur open. Aanvang van de activiteit 20.00 uur tot ca 21.00 uur.

Als afsluiting van de expositie Vensters en Inkijkjes, project over de Zwolse Canon zal vrijdagavond 21 januari in het teken staan van Zwolle. Er worden oude films over Zwolle gedraaid en Minke Kraijer, bekend van de cursus Zwols het Zwols dictee en het Zwols woordenboek. zal het verhaal van de Zwolse Blauwvingers in het Zwols voor lezen. Tweede gast is de Zwollenaar Paul Reichenbach hij leest voor uit eigen werk, proza en poëzie. Samen met striptekenaar Arie van Vliet maakte Paul Reichenbach het 1e Zwolse stripverhaal “De schat van de Sassenpoort”. Wat zich ook gedeeltelijk in het Stedelijk Museum Zwolle afspeelt. Al met al een gezellige Zwolse avond, maar zeker niet alleen voor Zwollenaren. Ook de tentoonstelling over de Zwolse canon is te bezichtigen. Na afloop is er gelegenheid om in het museumcafé nog gezellig na te praten en het stripverhaal te kopen en te laten signeren.

3 gedachten over ““Zwolse avond” in het Stedelijk Museum Zwolle”

  1. Heb om 10:46 op het alg.log. de tentoonstelling, die er aan voorafgaat, nog aangeprezen. Maar ben er niet, niet in de laatste plaats omdat ik dan bij “Amstellive” zit.

Reacties zijn gesloten.