Bas van de Goor en Isala klinieken slaan handen ineen

Zwolle – Diabetespatienten type 1 kunnen ervaringen opdoen en delen tijdens volleybalclinic. Isala klinieken en de Bas van de Goor Foundation slaan de handen ineen tijdens de Sportief voor Diabetestour.

Bij onveranderd beleid zal het aantal diabetespatienten in Nederland in 2025 gestegen zijn van 800.000 naar 1,3 miljoen. Meer bewegen is cruciaal voor diabetespatienten. Het voorkomt of geneest de ziekte niet, maar meer beweging maakt de behandeling wel een stuk aangenamer en het zorgt er voor dat mensen beter in hun vel zitten. Kortom, bewegen is van groot belang voor de kwaliteit van leven bij diabetespatienten. De Sportief voor Diabetestour is bedoeld om volwassenen met diabetes type 1 te informeren over de combinatie van sport en diabetes en ze de effecten te laten voelen tijdens een volleybalclinic onder leiding van Bas van de Goor.
Tijdens een bijeenkomst informeren Henk Bilo, internist Isala klinieken, en Bas van de Goor de deelnemers over de effecten van meer bewegen op diabetes. Inspanning verbetert namelijk de insulinegevoeligheid en zorgt voor een betere regulatie van bloedglucosewaarden op de langere termijn. Een actieve leefstijl betekent vaak een vermindering van de hoeveelheid insuline die moet worden toegediend, en voorkomt dus latere complicaties van constante hoge bloedsuikers. Op vrijdag 25 februari vindt de eerste Sportief voor Diabetestour plaats bij het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Er is plek voor 50 deelnemers. Ook familie, vrienden, collega’s of sporttrainers kunnen aansluiten. De avond begint met een gezamenlijke maaltijd om 17.30 uur. Voor meer informatie en aanmelden: www.bvdgf.org

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)