Commissaris v.d. Koningin geeft gastcollege aan CCC

Foto van auteur

Zwolle – Het Carolus Clusius College en de provincie Overijssel besteden aandacht aan de Provinciale Statenverkiezingen. Maandag kwamen zo’n 350 leerlingen van het Carolus Clusius College in drie groepen van ongeveer 120 leerlingen naar het provinciehuis ter voorbereiding op de schaduwverkiezingen die het Carolus Clusius College dinsdag 1 maart op school organiseert.

28-02-2011_gast_college_ccc_provinciehuis_1.jpg

Commissaris van de Koningin, Ank Bijleveld, opende de bijeenkomst in de Statenzaal. De leerlingen kregen in de Statenzaal een kort gastcollege, waarin verteld werd hoe het bestuur van de provincie in elkaar steekt, waar de provincie zich mee bezighoudt, hoe het gaat met de verkiezingen, etc. Daarna gingen de leerlingen in kleinere groepen van circa 30 leerlingen met elkaar in debat over een aantal stellingen met een Overijssels thema. Vervolgens gaan alle leerlingen op 1 maart op school hun stem uitbrengen.

28-02-2011_gast_college_ccc_provinciehuis_2.jpg

28-02-2011_gast_college_ccc_provinciehuis_4.jpg

28-02-2011_gast_college_ccc_provinciehuis_3.jpg

De uitslag van deze schaduwverkiezingen is dezelfde dag al bekend. Drie leden van de Jongerenraad Overijssel, die onderwijs volgen op het Carolus Clusius College hebben het initiatief genomen om op hun school aandacht te besteden aan de Provinciale Statenverkiezingen. Zij hebben de provincie gevraagd hier medewerking aan te verlenen. De provincie Overijssel besteedt sinds drie jaar via het project Jong Overijssel Doet mee! extra aandacht aan jongeren tussen de 15 en 18 jaar met de bedoeling hen méér te betrekken bij de democratie.

28-02-2011_gast_college_ccc_provinciehuis_5.jpg

1 gedachte over “Commissaris v.d. Koningin geeft gastcollege aan CCC”

Reacties zijn gesloten.