PvdA winnaar verkiezingen Carolus Clusius College

Zwolle – Maandag en dinsdag brachten 565 bovenbouwleerlingen van het Carolus Clusius College hun stem uit op één van de twaalf politieke partijen die meedoen aan de Provinciale Staten verkiezingen in Overijssel. Deze verkiezingen zijn een initiatief van een drietal enthousiaste en politiek geëngageerde leerlingen van het CCC die ook lid zijn van de Jongerenraad Overijssel.

28-02-2011_gast_college_ccc_provinciehuis_3.jpg

Als voorbereiding op het stemmen hebben de ongeveer 350 leerlingen uit de vijfde en zesde klassen een bezoek gebracht aan het provinciehuis via het project Jong Overijssel doet mee! van de provincie (zie foto). Hier hebben ze onder meer kennis gemaakt met de Commissaris van de Koningin, Ank Bijleveld, en andere leden uit de provinciale politiek. Daarnaast stond ook een interactief debat op het programma. De Partij van de Arbeid wint de scholierenverkiezingen op het Carolus Clusius met 19,03% van de stemmen.

ps_ccc.jpg


De regeringspartijen VVD en CDA eindigden op de respectievelijk tweede en vijfde plaats met 16,98% en 9,89%. De huidige provinciale coalitie van CDA, PvdA en VVD is niet in staat haar meerderheid te behouden. De populariteit van nieuwkomers D66 (14,37%) en PVV (11,75%) vormt een onoverkomelijk struikelblok. De lijst van partijen wordt gecomplementeerd door de ChristenUnie (6,34%), 50Plus (5,41%), Partij voor de Dieren (4,85%), GroenLinks (4,48%), SP (4,29%), SGP (1,31%) en Solidara (1,31%). 

Of deze jongerenstemming een voorbode is voor de echte uitslag? Verkiezingsavond zal het uitwijzen!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

30 gedachten over “PvdA winnaar verkiezingen Carolus Clusius College”

  1. Trouwens:
    De populariteit van nieuwkomers D66 (14,37%) en PVV (11,75%) vormt een onoverkomelijk struikelblok.

    Ik moet mezelf nu wel even op het hoofd krabben. D66 een nieuwkomer?? Waar denkt de redactie dat die 66 voor staat???

  2. Absoluut niet serieus te nemen deze school. PvdA wordt binnenkort opgeheven (citaat marcel van dam) dus waar maken we ons druk om.

    Vanavond zullen we zien hoeveel het kabinet heeft gewonnen in de eerste (speel)kamer.

  3. Ja Dick wel chat-a-like.
    Maar het CCC brengt dit ook niet in het nieuws om de inhoud (= de verkiezingen), maar omdat ze ooo zo graag in het nieuws komen.
    Ik vond ’t maar een stomme leerfabriek!

Reacties zijn gesloten.