‘Acht uur overwerken voor een goed doel’

Zwolle – De afdeling Grafische Vormgeving van het Zwolse Deltion College roept jonge creatieven op om vrijdag 25 maart acht uur over te werken voor een goed doel. Op deze avond gaan in tien steden, vijfhonderd jonge creatieven voor vijftig goede doelen aan de slag om een communicatievraagstuk op te lossen. Deltion sluit hiermee aan bij het landelijke initiatief Acht OverUren. Het mes snijdt bij dit initiatief aan twee kanten de creatieven doen ervaring op en leveren een bijdrage aan de maatschappij en de goede doelen ontvangen gratis ontwerpen en goede ideeën.

De initiatiefnemers van Acht OverUren (8OU) hebben voorafgaand een selectie gemaakt van de aangedragen goede doelen met een communicatievraagstuk. Er zijn in totaal vijftig projecten gehonoreerd, verdeeld onder tien regio’s. Per regio werken vijf teams, van circa vijf jonge creatieven en een coach aan maximaal vijf projecten. Daarbij zijn ze bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het ontwerpen van websites, huisstijlen of het schrijven van een campagne- en/of communicatieplan. Deltion stelt naast jonge creatieven diverse materialen beschikbaar voor het realiseren van de projecten.

Inschrijven

Nu de opdrachten rond zijn, is het zaak om zoveel mogelijk vrijwilligers aan te wenden, die een bijdrage willen leveren aan dit project. Iedereen is daarbij welkom. Gert Bosman en Leonieke Luttikholt, beide leraar Grafische Vormgeving aan het Deltion College, hebben het zoeken van creatieven voor de regio Apeldoorn op zich genomen. De vierdejaars studenten en diverse oud-studenten van de opleiding Grafische Vormgeving van het Deltion College doen sowieso mee. Naast dat ze een bijdrage leveren aan de maatschappij, vormt dit project een goede toevoeging op hun portfolio en netwerk. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.achtuuroverwerken.nl.

Acht OverUren vindt vrijdag 25 maart plaats in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. In de regio Twente moet nog een keuze worden gemaakt tussen Hengelo en Enschede. Acht OverUren regio Apeldoorn vindt van 17.00 uur tot 2.00 uur plaats in het Apeldoorns Centrum voor Eigentijds Cultuur, Roggestraat 44 in Apeldoorn. Meer informatie over Acht OverUren staat op www.achtuuroverwerken.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)