Diezerpoort krijgt speelotheek “De Speelplank”

Zwolle – Donderdagmiddag werd op Brede School het Wonderwoud in de wijk Diezerpoort de nieuwe speelotheek "De Speelplank" geopend. Wethouder N. Vedelaar was bij de start aanwezig. De afgelopen maanden is men bezig geweest om samen met een werkgroep van ouders, het team van Brede School het Wonderwoud en andere professionals in de wijk Diezerpoort belangrijke stappen te zetten in het oprichten van een speelotheek. 

03-03-2011_opening_speel-o-theek_wonderwoud_2.jpg

De Speelplank is een plek waar kinderen in de wijk (en hun opvoeders) leuk en leerzaam materiaal kunnen lenen. Maar daar houd het niet op. Er wordt ook aandacht besteed aan verschillende thema’s rondom spel en de ontwikkeling van kinderen. Dit doen ze door aan te sluiten bij bestaande spel- en themamomenten en waar nodig deze zelf te organiseren. Maar, het belangrijkste is natuurlijk dat er bij de speelotheek heel veel verschillende soorten speelgoed te lenen zijn! Van waveboards tot puzzels en van speelgoedauto’s tot k’nex.

03-03-2011_opening_speel-o-theek_wonderwoud_3.jpg

03-03-2011_opening_speel-o-theek_wonderwoud_4.jpg

Lenen kan met een strippenkaart of een lidmaatschap. Een strippenkaart kost € 4 en heeft acht strippen. Een lidmaatschap kost € 12,50 per jaar. Je kunt dan het hele jaar door gevarieerd speelgoed in huis hebben.

 03-03-2011_opening_speel-o-theek_wonderwoud_1.jpg

Vanaf 3 maart is de speelotheek twee keer per week geopend.
Woensdagochtend van 08.45 tot 09.45 uur en
Donderdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur.
Tijdens schoolvakanties is de speelotheek gesloten.

03-03-2011_opening_speel-o-theek_wonderwoud_5.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Diezerpoort krijgt speelotheek “De Speelplank””

  1. Eerst sluit Travers de speelotheek in Dieze Oost om na 6 jaar weer open te gaan. Heeft Travers nu te veel geld en waarom is destijds de speelotheek gesloten. En ook hier maakt Travers weer de oude fout: in de vakanties Gesloten. Tsja je moet er maar opkomen. Heeft wethouder Dannenberg hier zijn fiat aangegeven?

  2. Hallo speelotheek de speelplank,

    Graag wil ik jullie van harte feliciteren met de opening van de nieuwe speelotheek.

    Eindelijk lees ik een leuk bericht over een nieuwe speelotheek. Heb de afgelopen half jaar alleen berichten gelezen en gehoord over het opheffen van speelotheken.

    Veel succes!

    Groetjes Roos Oudekerk
    Regiocontactpersoon Vereniging Speelotheken Nederland afdeling Friesland

    :):):)

Reacties zijn gesloten.