Boekenweek in de bieb

Zwolle – Woensdag 16 maart begint de Boekenweek. Onder het motto ‘Curriculum Vitae – geschreven portretten’ organiseert de Bibliotheek Zwolle tot en met 26 maart diverse activiteiten en acties, waarbij waargebeurde levensverhalen en egodocumenten van bekende en minder bekende personen centraal staan. Een voorbeeld van een bijzonder egodocument is de liefdesbrief van Thorbecke, die slechts een week te bewonderen is in Bibliotheek Centrum. Wie lid wordt tijdens de Boeken week wordt driedubbel getrakteerd.

boekenweek.jpg

De Boekenweek zet dit jaar het levensverhaal centraal. Levensverhalen in de vorm van dagboeken, brieven en autobiografieën zijn uitgegroeid tot een zeer populair genre. Onder het motto ‘Curriculum Vitae – Geschreven portretten’ staan o.a. dagboeken, (auto) biografieën, briefwisselingen en memoires in het middelpunt van de belangstelling. Het zijn geschreven portretten over bekende of onbekende Nederlanders uit heden en verleden. De bibliotheek is dé plek waar je deze boeken kunt vinden.

Wie tijdens de Boekenweek van 16 tot en met 26 maart lid wordt van de bieb, krijgt het Boekenweekgeschenk van Kader Abdolah én een boekenbon van 5 euro cadeau. Met het geschenk op zak is het bovendien vrij reizen met de trein op 20 maart. Het mooiste cadeau is natuurlijk het abonnement zelf: voor de prijs van 2 boeken een heel jaar lang miljoenen titel lenen !

Bibliotheek Zwolle heeft een breed aanbod van activiteiten tijdens de Boekenweek. Zo zijn er workshops creatief schrijven, lezingen van o.a. de Zwolse Renee Nieuwenstein, activiteiten voor en door jongeren en workshops portrettekenen. In de muzikale vertelvoorstelling ‘Waar is Eva?’ wordt vrijdagavond 18 maart op integere wijze de geschiedenis van vier generaties van een Iraakse familie verteld door Rada Sukkar. De muzikale omlijsting is van Gertjan Adema.

Bijzonder om te vermelden is de expositie van een liefdesbrief van Thorbecke, afkomstig uit het Nationaal Archief . Dit unieke document is eenmalig van 22 tot 27 maart te bewonderen in de bibliotheek in het centrum. Aansluitend op deze bijzondere expositie verzorgt Jan Drentje, Thorbecke-kenner en schrijver van diverse boeken over deze staatsman, op 24 maart een lezing getiteld ‘Thorbecke op de romantische tour’ .

Meer informatie over alle activiteiten tijdens de Boekenweek is te lezen in de speciale Boekenweekflyer of op bibliotheekzwolle.nl . Op deze website kan men ook een activiteit reserveren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Boekenweek in de bieb”

Reacties zijn gesloten.