Doelpuntenmachine FC Zwolle gestremd …

|   Laatste wijziging

Zwolle – In een van te voren niet als moeilijke wedstrijd ingeschat duel tegen RBC Roosendaal, heeft FC Zwolle vrijdagavond voor 9100 bezoekers zeker niet de gemakkelijkste wedstrijd van dit seizoen gespeeld.

fczwolle_rbc_5386_470.jpg
Albert van der Haar ontving de felicitaties t.g.v. zijn 500e wedstrijd
van Henri Beekman (bestuurslid technische zaken)

Over de wedstrijd zelf valt eigenlijk weinig positiefs te zeggen of het moet de mijlpaal zijn die de aanvoerder van de club vandaag bereikte. Albert van der Haar speelde in 1994 in Veendam zijn eerste wedstrijd in het betaalde voetbal bij de Zwolse club, de Padre Familias mocht deze match tot zijn 500e rekenen. Niet niks! Met een uitstapje van 2 seizoenen naar de Eredivisie bij Willem II (2004/2005 en 2005/2006) heeft de Meppeler zich van het begin tot heden als een zeer waardevolle en "onmisbare" kracht binnen het Zwolse team gemanifesteerd. Zoals zo vaak, stond Albert van der Haar, zijn mannetje, zo ook weer in deze wedstrijd, maar het mocht helaas niet baten. Er was, vooral in de eerste helft, niet te zien, dat de Zwollenaren leider zijn in de Jupilerleague, laat staan dat de club daarmee de grootste kampioenskandidaat is.

fczwolle_rbc_7392_470.jpg

fczwolle_rbc_7471_470.jpg
Reëele kans voor Sjoerd Ars …

fczwolle_rbc_7674_470.jpg
De supersnelle Yanic Wildschut binnen de zestien meter …

Met een groot aantal geblesseerde spelers, waaronder spits Ralf Seuntjens en aanvoerder Jordy Zuidam, voor deze wedstrijd geschorst, leek RBC niet de ploeg die het FC Zwolle moeilijk zou kunnen maken. De realiteit was echter anders. Vanuit een stugge verdediging, werden in de eerste helft een aantal kansjes gecreëerd en dreef de Brabantse aanval de verdediging van FC Zwolle, bij vlagen tot het uiterste van hun kunnen. De Rosendalers waren nog dicht bij een doelpunt, doch de lat kwam de Zwollenaren te hulp. Aan de andere kant kregen Sjoerd Ars en Danny Schreurs enkele opgelegde kansen, maar ook de topscorers van de FC wisten deze niet te benutten. In de tweede helft kwam er meer strijd op het veld, zeker na het inbrengen van de 19-jarige, supersnelle en fysiek sterke, Yanic Wildschut voor Danny Schreurs. Zijn inbreng zorgde er voor dat de druk meer en meer op het doel van RBC-doelman Arjan Christianen kwam te liggen. Met zijn snelle acties op de linkervleugel dreef deze jongeling de Brabantse verdediging tot wanhopige ingrepen. Maar ook dat mocht niet baten. Met een RBC Roosendaal, dat het propageren van het anti-voetbal wel heel serieus nam, als een blok voor het eigen doel, kwam de ploeg van Ard Langeler niet verder dan een troosteloze 0-0. Waar eens de voorsprong riant werd genoemd, is deze na de winterstop geslonken tot 5 punten. Met vier verliespunten in de laatste twee wedstrijden, komt concurrent RKC Waalwijk nu meer dan gevaarlijk dichterbij. Moeten de fans zich zorgen maken?

fczwolle_rbc_7412_470.jpg

fczwolle_rbc_7443_470.jpg
Ook Danny Schreurs miste zijn mogelijkheden …

fczwolle_rbc_7417_470.jpg

fczwolle_rbc_7452_470.jpg

fczwolle_rbc_7503_470.jpg

fczwolle_rbc_7550_470.jpg

fczwolle_rbc_7572_470.jpg

fczwolle_rbc_7625_470.jpg

fczwolle_rbc_7653_470.jpg

fczwolle_rbc_7842_470.jpg
Eric Botteghin was het niet eens met de irritante spelvertragende acties van RBC …

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

27 gedachten over “Doelpuntenmachine FC Zwolle gestremd …”

  1. “Over de wedstrijd zelf valt eigenlijk weinig positiefs te zeggen”

    Wat een ongelovig slecht verhaal van de redactie >:( zeker bij een andere wedstrijd geweest>:(

  2. Laatste 6 wedstrijden van FC Zwolle en RKC Waalwijk.

    Speelronde 29, vrijdag 1 april 2011:
    SC Telstar – FC Zwolle en Sparta Rotterdam – RKC Waalwijk. (20.00 uur en 20.45 uur).

    Speelronde 30, vrijdag 8 april en zondag 10 april 2011:
    FC Zwolle – Helmond Sport en RKC Waalwijk – Go Ahead Eagles. (18.45 uur en 14.30 uur).

    Speelronde 31, zondag 17 april en maandag 18 april 2011:
    RKC Waalwijk – SC Cambuur Leeuwarden en Sparta Rotterdam – FC Zwolle. (14.30 uur en 20.45 uur).

    Speelronde 32, vrijdag 22 april 2011:
    FC ZWOLLE – RKC WAALWIJK. (20.00 UUR).

    Speelronde 33, vrijdag 29 april 2011:
    FC Zwolle – FC Den Bosch en RKC Waalwijk – RBC Roosendaal. (beiden 20.00 uur).

    Speelronde 34, vrijdag 6 mei 2011:
    SC Cambuur Leeuwarden – FC Zwolle en Fortuna Sittard – RKC Waalwijk. (beiden 20.00 uur).

  3. Ik ben niet bij de wedstrijd geweest dus of het verslag inhoudelijk klopt weet ik niet, maar tekstueel is het een slecht verhaal! Dat ben ik beter gewend.

    Zwolle moet natuurlijk wel snel de punten gaan pakken! Met RKC en Helmond sport thuis en Cambuur en Sparta uit is het een lastig programma

  4. Ik heb geen 9100 toeschouwers gezien!! Ik mis (kampioens)beleving bij de FCZ. Het kan nog altijd, maar op deze manier vrees ik het ergste!

  5. Nou marion het is dat jij het zegt het lijkt mij ook heel sterk dat er 9100 toeschouwers zaten er waren nog heel wat lege plekken .8)

  6. gezien het spelbeeld van de afgelopen weken zie ik zwolle zo geen kampioen worden.misschien nu wel terecht want er zit momenteel totaal geen beleving in het elftal.gezien de wedstrijden die ze nog moeten spelen wordt het een zware dobber.dood en dood zonde we waren zover opeind naar het kampioenschap.kom op fc nog even flink aan de bak met bloed zweet en tranen .zo,n kans krijg je niet gauw meer terug

  7. Om maar te zwijgen van enige beleving bij de supporters. Wat een dooie boel, bang om in je eentje te zingen?! Zwolle mist een twaalfde man….

    Met dit publiek lekker in de jupiler league blijven.

  8. Wat een negatieve reacties 4 weken geleden roepen dat ze al kampioen zijn en nu er niet meer in geloven ??? FC wordt kampioen
    .
    Op het hoekje van de straat staat er is niets meer aan te doen

    De FC Zwolle wordt kampioen
    Kom op mensen

  9. @ Vak 19, was jij één van die “mannen” die zat te schreeuwen *j*x-publiek op het moment dat mensen er voor kiezen om voor de meute aan weg te gaan………. Nee dan heb je echt beleving.

    Iedere supporter beleeft het op zijn eigen manier…… De één schreeuwt, de ander zingt, weer een ander springt en een volgende zit en “geniet” van alles. Laat een ieder in zijn eigen waarde. Als ik wil zingen en springen, dan zou ik wel ergens anders gaan zitten. Oh nee dan zou ik wel ergens anders gaan staan. Ik heb het jaren gedaan op die manier en nu kom ik gewoon om te kijken en stil te “genieten”. En ik laat me zeker niet door een ander vertellen of ik wel of niet moet zingen!

  10. Bericht door Vak 19, op 19 maart 2011 om 13:04
    Om maar te zwijgen van enige beleving bij de supporters. Wat een dooie boel, bang om in je eentje te zingen?! Zwolle mist een twaalfde man….

    Met dit publiek lekker in de jupiler league blijven.

    Blijf zelf maar lekker weg.
    Er was genoeg sfeer van de me tribune.

  11. Nou marion het is dat jij het zegt het lijkt mij ook heel sterk dat er 9100 toeschouwers zaten er waren nog heel wat lege plekken

    Ze gaan uit van verkochte plekken, als seizoenkaarthouders en BoBo’s dus niet komen opdagen worden die dus wel meegeteld als bezoeker. De plek is immers wel betaald

  12. Natuurlijk baalt iedereen die FC Zwolle een warm hart toedraagt als een stekker dat ‘wij’ in één week tijd 4 punten voorsprong inleveren.

    Echter aan het einde van de rit worden de prijzen verdeeld en wij hebben nog een voorsprong van 5 punten.

    Steun de ploeg want van negatieve support gaat geen speler beter spelen. Nog 6 finales te gaan!

  13. Wat Danny 1970 terecht opmerkt : men gaat uit van verkochte kaarten en het is simpel zo dat sponsoren, en dat zijn er gelukkig een groot aantal, voor hun dure geld
    (denk aan vele duizenden euro’s) een fors aantal kaarten krijgt toegeschoven.
    Kan me voorstellen dat tegen een relatieve laagvlieger, als onze vrienden uit Roosendaal, de kaarten blijven liggen. Ze worden uitgedeeld aan relaties e.a. en dat hoeven niet per se die-hard supporters te zijn…

  14. Steun de ploeg want van negatieve support gaat geen speler beter spelen.

    Je hebt gelijk en een ieder mag dat naar eigen inzicht invullen. Alleen die echoput bewoners moeten ons NIET gaan uitmaken voor NEP supporters omdat wij geen liedjes willen zingen.
    >:(>:(>:(

  15. @Edwin

    Jij staat toch boven dat gezeur over wie de echtste is? Loat goan. Net zoals de liefde het vermogen is het gelijke bij het ongelijke waar te nemen, hoort ook de liefde voor FC Zwolle alle overige verschillen weg te nemen en bindend te zijn.

  16. Ik wil wel eens zien, wie van die zeurders, er volgende keer NIET in het stadion zitten.
    @ Edwin, Echoput??? Apeldoorn ??;)

  17. Ik lees alleen de laatste reactie van deze topic en zie meteen al dat ik de rest hierboven niet hoef te lezen.

    Het zogenaamde ”echte supporters” gelul begint weer, bla bla GAAP!

  18. Bericht door Natascha, op 22 maart 2011 om 10:13
    Ik lees alleen de laatste reactie van deze topic en zie meteen al dat ik de rest hierboven niet hoef te lezen.

    Het zogenaamde ”echte supporters” gelul begint weer, bla bla GAAP!

    Een aantal (op vak 19) loopt te zeuren over steunen maar volgens mij had er 1 vorig jaar een sv gekregen voor het gooien van een (aardig) volle beker bier op het veld. (onbegrijpelijk en zonde van het bier)

  19. Heerlijk om een echte nep supporter te zijn. In iedergeval minder eisen waaraan je moet voldoen om als echte supporter erkent te worden.

  20. @Edwin

    Na toch alle reacties gelezen te hebben 1 kleine kanttekening, ik vond de sfeer ook minder als bv vorige week, terwijl de scheids deze wedstrijd iets minder irritant was 😉

  21. Bericht door Natascha, op 22 maart 2011 om 13:58
    @Edwin

    Na toch alle reacties gelezen te hebben 1 kleine kanttekening, ik vond de sfeer ook minder als bv vorige week, terwijl de scheids deze wedstrijd iets minder irritant was

    Niets van gemerkt.(al was ik er niet vorige keer, ziek)

    Bericht door John, op 22 maart 2011 om 11:36
    Heerlijk om een echte nep supporter te zijn. In iedergeval minder eisen waaraan je moet voldoen om als echte supporter erkent te worden.

    Voor mij geldt dat iedereen die sympathie voor de fcz heeft een ECHTE supporter is. Daar hoor jij dus ook bij. 😉

Reacties zijn gesloten.