Thema-avond medicatie bij ADHD

Zwolle – Op maandagavond 23 mei 2011 organiseert Balans afdeling Zwolle Salland een thema-avond over medicatie in de Jenapleinschool aan het Assendorperplein te Zwolle. Dr. Germ Immink, kinderarts in het Röpcke Zweers ziekenhuis te Hardenberg, zal uitleg geven over hoe de diagnose ADHD wordt gesteld en welke behandeling er nodig is.

Voor de behandeling is het van groot belang om goed uit te zoeken of er inderdaad sprake is van ADHD, al dan niet in combinatie met andere stoornissen. Medicijnen kunnen een belangrijk onderdeel vormen van de behandeling van ADHD bij kinderen met symptomen zoals concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. En welke voor- en nadelen kleven er aan de behandeling met medicatie. Dr. Germ Immink zal uitgebreid op deze onderwerpen ingaan en na afloop uw vragen beantwoorden.

Na de lezing is er gelegenheid om van gedachten te wisselen met de ervaringsdeskundigen van Balans. Deze avond is bedoeld voor ouders van kinderen met (mogelijk) ADHD, maar ook voor mensen die een kind in hun omgeving kennen met ADHD en hierover meer willen weten.

 

Datum: Maandag 23 mei 2011

Locatie: Jenapleinschool, Enkstraat 69, 8012 VA Zwolle*

Tijdstip: Aanvang: 20.00 uur, Zaal open: 19.30 uur

Entree: Leden van Balans: € 5,00 Niet leden: € 7,50

 

Aanmelden is verplicht.

Aanmelden via e-mail: u kunt mailen naar balansthemaavond@yahoo.com onder vermelding van uw naam, aantal personen, wel/geen lid van Balans, telefoonnummer en e-mailadres of

Telefonische aanmelding: Hanneke Bos, T: (038) 460 81 10 of Anne-Claire Hurink, T: (038) 420 40 87.

Voor meer informatie: http://www.balansdigitaal.nl/ 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)