Ponyclub in Westenholte houdt op te bestaan

Zwolle – De ponyclub in de wijk Westenholte, onder gebracht binnen de Wijkvereniging Westenholte – Voorst – Frankhuis houdt per 1 april a.s. op te bestaan. De club is na een aanloopperiode, 15 jaar geleden "officieel" geworden en in principe opgericht voor de kinderen uit Westenholte, Voorst en Frankhuis.

In de loop der tijd hebben een groot aantal jonge meiden op een ongedwongen manier en met veel plezier leren omgaan en leren rijden op de pony’s. Door meerdere oorzaken is de club niet meer in de benen te houden. Volgens de website van de wijkvereniging, is er onder de ouders en buiten de club geen nieuwe voorzitter en secretaris beschikbaar, is er na overleg met 3 mogelijke beheerders geen nieuwe beheerder voor de pony’s te vinden, zijn de veldjes waar de pony’s staan niet echt geschikt of slechts voor korte tijd beschikbaar en heeft de eigenaar van de pony’s, de heer Van der Sluis meerdere keren aangegeven, vanwege zijn leeftijd, te willen stoppen. De heer Van der Sluis least zijn pony’s aan de ponyclub. Zaterdag 19 maart is voor de meiden nog een afscheidswedstrijdje georganiseerd, waarna zaterdag 26 maart a.s. de echte allerlaatste les zal plaatsvinden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

16 gedachten over “Ponyclub in Westenholte houdt op te bestaan”

  1. nee dat is het niet. er is kennelijk te weinig animo om dit in de benen te houden. wel de lusten (het ponyrijden), maar niet de lasten (bestuur, vrijwilligers, misschien wat (extra) bijdrage). dan is het niet verwonderlijk dat zaken doodbloeden.

  2. Misschien dat de mensen aldaar de heer van de Sluis nog iets mooi kunnen aanbieden voor bewezen diensten ,maar dat zal ook wel allemaal teveel zijn.jammer van de Sluis bedankt voor al die jaren.

  3. Natuurlijk erg jammer dat er geen ouders meer voor het bestuur e.d. te vinden zijn, maar ook wel enigszins ‘begrijpelijk’. Wanneer beide ouders werken (en veel mensen MOETEN wel gezien de woonlasten ed) heb je gewoon minder tijd over dan ‘vroeger’ toen vaak (vaker) alleen de man werkte. Maar uit het artikel maak ik op dat er meer redenen voor de opheffing zijn, ‘wij’ kennen de situatie natuurlijk ook niet precies!

  4. Wat een gelul Nijntje bij de voetbalclub lopen ook tal van vrijwillegers rondt die beiden werken maar ook hun deel bijdragen aan het vrijwillegerswerk.

  5. Ja inderdaad erg jammer!! Heb hierzelf jaren lang les gegeven en helaas is er vanuit de ouders idd weinig animo om te helpen! Ook zijn er andere dingen die mee spelen zoals weiland voor de pony’s.

    Idd Jaap Dhr vd Sluis wordt niet vergeten!! Daar zorg ik voor!! Net als dat ik gister nog alle kranten heb proberen te bereiken! Er is helaas vanuit het bestuur nu weinig inzet meer!

    Het overnemen heb ik over gedacht maar er zitten meer haken en ogen aan dan alleen het bestuur overnemen!!

  6. Hee!
    wooow!
    het is wel eens eerder gezegt dat het zou stoppen,
    maar nu is het echt!
    ik wil jullie bedanken voor alles wat ik heb geleert! ik kan me alles nog heel goed herinneren, en dat zal ook niet voorbij gaan.
    een super leuke tijd gehad!
    Liefs xx’

  7. Dat er weinig inzet meer is vanuit het bestuur is te snappen hoor dat hoor je me niet zeggen!! Vind het net als meerderen met mij enorm jammer!!!

  8. super jammer heb veel op de ponyclub geleerd
    ben der nu al en aantal jaar weg maar
    vond het nog steeds leuk om al die ponys tussen de staaten richting de bak zien te lopen met al die meiden

    bedankt voor al die leuke jaren xx

  9. Vind het echt super jammer dat de ponyclub stopt.
    Heb er een hele leuke tijd gehad,
    en er ook veel geleerd.
    Hoop dat er ook nog iets leuks met de gaat pony’s gebeuren,
    want om zulke leuke pony’s stil te zetten in een weiland is ook erg zonde..

    Liefs!

  10. Subtiel geformuleerd Jaap! Hoewel ’t blijkbaar bij de voetbal wel lukt, zijn er ook veel verenigingen waar ’t helaas niet meer lukt…

  11. Ik vind het echt super stom dat het stopt
    ik besef me nu pas dat het na zaterdag 26 maart echt over is
    en dat ik niet meer elke zaterdag op hoef te staan om lekker te gaan rijden
    ik hoop dat de pony’s blijven want ik kan ze echt niet missen : (
    ik heb heel veel geleerd op de ponyclub! en ik vind het super jammer dat het stopt !

  12. @wobbels.
    Uw reactie is verwijderd. Gezien de leeftijd van de kinderen die uitermate betrokken zijn bij de ponyclub en de pony’s, wordt uw reactie niet getolereerd. Bij een volgende vervelende reactie is een ban niet uigesloten.

    Redactie Weblog Zwolle

Reacties zijn gesloten.