Epica in Hedon

Zwolle – Inmiddels was het alweer meer dan een jaar geleden dat de metalband Epica het stof uit de Zwolse speakers had geblazen, dus de hoogste tijd om opnieuw een uitverkocht Hedon van muziek te voorzien. Zangeres Simone Simons wist met haar stemgeluid (krachtig, puur, hoog en gecontroleerd) de rest van de band naar opnieuw een hoger niveau te tillen: in vergelijking met het vorige optreden klonk het resultaat nog rauwer, krachtiger en overtuigender. De zaal was inmiddels al opgewarmd door het voorprogramma Sin7sinS.

01-hve-20110319-1921.jpg

Rustpunt in de show was het rustige, betoverende "Tides Of Time". Dit nummer werd opgedragen aan de Zwolse muzikant Manny van Oosten, welke onlangs op jonge leeftijd van ons is heengegaan. Publiek verklaarde tegenover Weblog Zwolle dat Manny nog speciaal een gitaar beschikbaar had gesteld aan de band (waarmee dit nummer ten gehore werd gebracht), onder het motto "Hier! Is prachtig voor een volgend optreden in Hedon!", maar helaas kon hij er dus zelf niet meer van genieten. Het publiek was dan ook zichtbaar geëmotioneerd. Als afsluiting vroeg de hele zaal om een dubbele toegift… welke ze dan ook kregen.

02-hve-20110319-1881.jpg

03-hve-20110319-1891.jpg

04-hve-20110319-1950.jpg

05-hve-20110319-1983.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Epica in Hedon”

  1. mooi gezegd, maar waarom geen aandacht aan infernorama op weblogzwolle. de rock opera van manny van oosten die in premiere ging in odeon vanavond?

  2. Max, we kunnen helaas niet overal tegelijk zijn met ons team vrijwilligers. Teken dat er toch veel gebeurt in Zwolle! ;D Natuurlijk mag je altijd een recensie + foto’s insturen, want Weblog Zwolle maken we met ons allen. 😉

  3. @hans.dat begrijp ik. maar in dit geval ging het natuurlijk om een zwollenaar. terwijl epica (zover als ik weet)weinig banden met zwolle heeft.zal eens kijken of ik een stukje kan maken. heb wel fotos gemaakt, echter met mijn telefoon. hebben dus zeker niet de zelfde kwaliteit als de fotos van jou. mooie fotos hoor.

  4. Ja Hans, het is vrijwilligerswerk dat hoog gewaardeerd wordt, laat dat duidelijk zijn. Maar de infernorama rockopera welke als theaterstuk met live muziek in odeon werd opgevoerd was Manny van Oosten’s laatste magnus opus. Deze stoere Berkummer van origine overleed 25 februari aan de ziekte A.L.S. en heeft zolang hij kon de regie in handen gehouden. Helaas was het hem niet gegund deze premiere voorstelling in zijn eigen Zwolle mee te maken, maar ik weet absoluut zeker dat hij heel trots geweest zou zijn op het resultaat van gisteravond! Centraal in het stuk stond de strijd tussen goed en kwaad en de verkilling van de hedendaagse maatschappij, prachtig uitgebeeld met zang, grunt en dans en omlijst met goede live muziek met prog, rock en (gothic) metal invloeden.
    Helaas heb ik geen foto’s van dit evenement maar graag roep ik mensen op bij deze om gemaakte foto’s naar WLZ te sturen.

  5. Overigens w?l heel mooi dat Manny in deze recensie nog even met naam en toenaam vermeld wordt en het gebaar dat hier omschreven wordt (afstaan van zijn gitaar bedoel ik) is heeeelemaal 100% zoals Manny (Mannes) was.

  6. Inderdaad mooi gezegd, Joppuh, mijn dank hiervoor. Ik ken je niet, maar fijn dat je genoten hebt van het muziektheater Infernorama. Hopelijk tot ziens. Grtz. Tracey (theaterregie Infernorama)

  7. @Hans

    Mooie foto’s idd 🙂 Ben je er ook a.s. zaterdag bij FeuerEngel? Heb ze al eens eerder op de foto gezet, kompleet met vlammenwerpers. Levert mooie plaatjes op 🙂

  8. Hoi Hans, we hebben elkaar al tijdens het concert gesproken. De foto’s zijn prachtig, met name die van Simone.
    Ik zie je nog wel bij het volgende metal feestje.
    Groeten, Peter (en de rest van de familie)

Reacties zijn gesloten.