Brainbox met nieuw werk naar Hedon

Zwolle – Na een periode van bijna veertig jaar beschikt de legendarische Nederlandse formatie Brainbox met het album The Third Flood voor het eerst in lange tijd over nieuw materiaal.

Zaterdag 9 april geeft de formatie rondom de karakteristieke zanger/frontman Kaz Lux een optreden in Zwols poppodium Hedon waarbij naast legendarische nummers als Down Man, Dark Rose en The Smile ook nieuw werk ten gehore zal worden gebracht. Brainbox keert na circa een jaar terug in Hedon. Met ditmaal een nieuwe cd in de bagage. The 3rd Flood, zo luidt de titel van de nieuwe cd van Brainbox. Het album, welke begin dit jaar uitkwam is nota bene het eerste studioproduct sinds begin jaren zeventig van deze legendarische groep. The 3rd Flood telt vijftien, niet eerder door Brainbox opgenomen nummers. Behoudens een cover van Willie Dixon’s My Babe zijn alle composities van eigen hand.


Brainbox, een legendarische naam in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek, maakte eind zestiger, begin zeventiger jaren grote indruk met een stijl die het midden houdt tussen (blanke) blues, psychedelica en pop. Nummers als Down Man, Dark Rose en The Smile gelden nog steeds als onbetwiste klassiekers. Nadat zanger/frontman Kaz Lux de band begin 2010 nieuw leven heeft ingeblazen, treedt Brainbox weer met grote regelmaat op in een grotendeels oorspronkelijke bezetting.

BRAINBOX

Locatie: Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: Zaterdag 9 april
Open: 20:00 uur
Aanvang: 21:00 uur
Entree: € 17,50 (excl. € 1,- servicekosten)

Kaarten zijn direct te bestellen via www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Brainbox met nieuw werk naar Hedon”

Reacties zijn gesloten.