Architect Schippers beoordeelt uitbreiding Fundatie

Zwolle – Op donderdag 14 april 2011 om 20.00 uur in het Historisch Centrum Overijssel organiseren de “Vrienden van de Stadskern Zwolle” een avond rond de geplande uitbreiding van het “Museum De Fundatie”.

artist_impression_uitbreiding_paleis_aan_de_blijmarkt_afbeelding_b.jpg

Hoe komen de “Vrienden” ertoe een Friese architect uit te nodigen om in Zwolle een historische lezing te geven? De reden is, dat architect Eerde Schippers in het historische landschap van Oranjewoud een prachtig museum “Belvédère” heeft ontworpen passend zowel bij het Friese polderland als bij het oude parklandschap. Eerde Schippers heeft in 2006 voor zijn ontwerp de BNA-prijs (Historische Bond van Nederlandse Architecten) gekregen. Bindende factor tussen “Belvédère” en de geplande uitbreiding van “de Fundatie” is de integratie van gebouw met de omgeving. Hoe kan men bij het Zwolse plan voorkòmen, dat er inbreuk gemaakt wordt op het beschermd stadsgezicht? Op een luchtfoto van de binnenstad van Zwolle kan men zien, hoe beeldbepalend aan de westzijde de stadsgracht met de prachtige groene gordel is. De creatie van architect Henket “het Oog” zal boven de boomkronen uitsteken. Bij de herinrichting van de Potgietersingel, die op dit ogenblik gaande is, zal de schepping van architect Henket zich in harmonie met de boomgordel moeten verenigen. In Oranjewoud heeft men van meet af aan rekening gehouden met een verantwoorde parkaanleg.

Han Godijn, projectleider van de herconstructie van de Potgietersingel, zal uitleg geven over de stand van zaken.

Als tweede spreker zal Eerde Schippers het woord voeren over het ontstaan van zijn ontwerp.

Als derde programmapunt is er een discussie over de uitbreiding van Museum de Fundatie en de reconstructie Potgietersingel.

Datum: 14 april

Aanvang: 20.00 uur

Zaal open: 19.30 uur

Locatie Historisch Centrum Overijssel

Toegang: gratis

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Architect Schippers beoordeelt uitbreiding Fundatie”

  1. Hadden deze ⤽Vrienden van de Stadskern Zwolle⤝ ook al niet het glazen beeld gekozen.

    We kunnen ze beter omschrijven als ⤽Vrienden van een moderne Stadskern Zwolle⤝

  2. gaan we weer net zo belachelijk iets krijgen zoals met de nieuwbouw naast het oude Provinciaal Museum? Als ⤽Vrienden van de Stadskern Zwolle⤝ hiermee instemmen , dan zijn het zeker geen “vrienden”….

  3. Sommige mensen sporen ook werkelijk niet hé>:( Je vraagt je af wat dat soort lui te zoeken hebben bij “vrienden” Weer een mooi pand wordt de nek om gedraaid. jammer…al dat moderne geleuter is niks en zonde voor wat mooi is. Dit mag en kan…wat mij betreft…niet doorgaan !!

  4. Het wordt steeds gekker, straks is de Zwolse binnenstad één groot architectonisch rariteitenkabinet. de Stichting Levende Stadsgeschiedenis is ronduit tegen, maar wat vinden de “Vrienden zelf????

  5. @Marcello, de Stichting Levende Stadsgeschiedenis is voor het behoud van de historische samenhang in het middeleeeuwse stadshart, de Vrienden van de Stadskern niet.

  6. iemand gezien hoe ze de watertoren aan de turfmarkt willen verbouwen?
    ik wel, ziet er niet uit, weer zo`n modern iets.
    Optie, buitenmuur ontmantelen en weer restaureren.

  7. Over smaak valt niet te twisten, over het smijten met gemeenschapsgeld wel, werkelijk te gek voor woorden dat de provincie 5 miljoen bijdraagt en dat terwijl de ene bezuiniging na de andere de Zwollenaar (met name de minima) in zijn of haar portomonnaie treft! Rare streken van provinciale politici die erg ver van de samenleving afstaan! Schandalig!

  8. Verschrikkelijk die zogenaamde vriendenclub. Op zich prima dat ze er zijn en de politiek en samenleving scherp houden dat we de boel niet verkwanselen. Als ze waren geweest toen 50 jaar geleden de halve binnenstad werd afgebroken, dan heb je wat aan zo’n stel conservationisten. Maar de laatste jaren is het echt te triest voor woorden hoe behoudend en vertragend deze club zich opstelt. Even terug in het hok ‘Vrienden’!

Reacties zijn gesloten.