College Zwolle signeert voor ‘Het OOG’

Foto van auteur

Zwolle – Alle leden van het Zwols college signeren zaterdag 20 april aanstaande om 10.30 uur een tegel voor ‘Het OOG’, de uitbreiding van Museum de Fundatie. Dit onder het toeziend oog van museumdirecteur Ralph Keuning op deze tweede en laatste signeerdag. 
Net als alle ‘tegelzetters’ die hen inmiddels al zijn voorgegaan, grijpen burgemeester en wethouders de gelegenheid aan hun naam, of een mooie boodschap voor een ander, op de achterkant van een tegeltje te zetten voor deze ‘het dak op gaat’. Een unieke kans om zichzelf met de uitbreiding van Museum de Fundatie te vereeuwigen.


‘Het OOG’
De ellipsvormige opbouw van architect Hubert-Jan Henket heeft bijna 1.000 m² tentoonstellingsruimte en biedt een schitterend uitzicht over de historische binnenstad. De uitbreiding is als een keramische ‘wolk’ bekleed met 55.000 wit-blauwe tegels. De uitbreiding versterkt daarnaast de cultureel-economische waarde van Zwolle. De uitbreiding van het museum wordt door de provincie Overijssel, de bij Museum de Fundatie betrokken fondsen en sponsoren, en de gemeente Zwolle mogelijk gemaakt. De gemeente Zwolle is opdrachtgever voor de uitbreiding en eigenaar van het pand aan de Blijmarkt. 
Het museum wordt op vrijdag 31 mei aanstaande geopend voor genodigden en is op zaterdag 1 juni voor iedereen gratis toegankelijk van 10.00-22.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “College Zwolle signeert voor ‘Het OOG’”

  1. Ik blijf dit een leuk idee vinden. Zelf verstop ik ook vaak wat in het huis tijdens een verbouwing.

    Ik ga zeker even kijken op 1 juni 🙂

  2. Laat het college maar signeren voor wat de vernielende ingreep van dat historische gebouw heeft gekost .En het niet van de belastingbetalende burger afhalen .Het is geen gezicht die blaar daar boven op dat mooie gebouw .Mag lijden dat deze zware constructie er straks dwars doorheen zakt

Reacties zijn gesloten.