Masterclass en concert pianist Rob van Kreeveld

Zwolle – Dinsdag 26 april komt jazzpianist Rob van Kreeveld op uitnodiging van het ArtEZ Conservatorium naar Zwolle voor een masterclass en een concert.

Vanaf 12.00 uur is er voor studenten van de afdeling Jazz & Pop een masterclass in het ArtEZ Conservatorium. De studenten hebben zich met het oog op de komst van Van Kreeveld gericht voorbereid aan de hand van enkele stukken en zullen deze in trioverband (met bas en drums) uitvoeren. Om 16.00 uur is er in de Reulandzaal van het conservatorium een concert met Van Kreeveld en ArtEZ-docenten Ronald Douglas (zang), Sjoerd Dijkhuizen (sax), Henk de Ligt (contrabas) en student Bram Knol (drums). De masterclass en het concert zijn vrij toegankelijk. Het conservatoriumadres is Aan de Stadsmuur 88.

Rob van Kreeveld had jarenlang de muzikale leiding over de theatervoorstellingen van cabaretier Paul van Vliet. Hij speelde met talloze jazzmusici uit binnen- en buitenland en gaf aan nagenoeg alle huidige pianodocenten (jazz) van de Nederlandse conservatoria les. Van Kreeveld kan dan ook met recht de nestor van de Nederlandse jazzpianisten worden genoemd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)