Be Quick’28 wint 32e editie van het Olde Zakk’n toernooi

Zwolle – Zaterdag 4 juni stond al weer nummer 32 van het in Zwolle wereldberoemde Olde Zakk’n toernooi bij CSV’28 op het programma. Het toernooi, met Gerard Schutte, de Zwolse voetbalhistoricus, als geestelijk vader, is bestemd voor “oud”-eerste elftal spelers van voetbalverenigingen in Zwolle, die op de toernooidatum 35 jaar of ouder zijn.

oldezakkn_6334_470.jpg
Be Quick’28 winnaar van de beker …

Vooraf leven de spelers er al weken naar toe. Uit alle hoeken van Nederland reizen ’s morgens spelers af naar Sportpark De Verbinding in Stadshagen. In de wandelgangen hoorde je dat enkele clubs, spionnen op pad hadden gestuurd om de tegenstander te analyseren. Speciale, soms geheime, trainingen, compleet afgestemd op het toernooi werden druk bezocht. Niets werd aan het toeval overgelaten. Het toernooi leeft onder de veteranen. Onder een pittig zonnetje werden de technische vaardigheden van de “oudjes” ten tonele gevoerd, maar ook de sportieve strijd, is ieder jaar weer een gegeven. Oké, degene die in zijn actieve carriére zijn mondje open had, had deze nu ook nog open, dat zal nooit veranderen. Deze verbale agressie hoort nu eenmaal bij een bepaald type speler. Door vele oorzaken was de bezetting van het toernooi dit jaar minder dan voorgaande jaren. FC Zwolle, de winnaar van de vorige editie, Zwolsche Boys en WVF moesten het toernooi aan zich voorbij laten gaan. In het weekend van Hemelsvaartdag zijn veel mensen op pad en daar heeft het toernooi toch hinder van gehad.

oldezakkn_7496_470.jpg
"Good old" Jan Westemeijer is de ZAC verdediging te slim af …

oldezakkn_7388_470.jpg

oldezakkn_7527_470.jpg
Helemaal leeg …

Het betekende, dat er in één poule gespeeld werd met zeven ploegen en dat door de spelers 6 wedstrijden van 25 minuten gespeeld moesten worden. Zeker voor de ploegen die krap in de selectie zaten, is dit gezien de leeftijden, vragen om blessures. Door Han Stolte lid van de organisatiecommissie werd bij de prijsuitreiking op het verloop van deze editie ingegaan. Hij gaf aan dat er de aankomende tijd een evaluatie zal plaatsvinden van het toernooi. Ook worden dan de door de spelers aangedragen suggesties meegenomen zoals bijvoorbeeld teams van 7 spelers, de leeftijd verlagen naar 32 jaar en meer van dit soort zaken. Er zal waarschijnlijk wat gaan veranderen in de opzet van het toernooi. Het zou mooi zijn als het toernooi weer het familiegevoel uit kon dragen. Het gevoel waar het toernooi zijn onmetelijke bekendheid binnen de Zwolse voetbalwereld aan te danken heeft. Ondanks alles was het weer een sportief en allemachtig prachtig toernooi, zoals Gerard Schutte het altijd aanprees. 35 Jaar en ouder, en dat ouder is geen 40 of 45, nee! Jan Westemeijer (Berkum) en Jack Bos (ZAC) zijn beide rond de 63 jaar en genoten nog volop van hun deelname aan het toernooi. Bij de vraag aan Jan Westemeijer, “Hoeveel keren hij aan het Olde Zakk’n toernooi heeft meegedaan”, moest hij toch even nadenken en wist het aantal niet meer precies. Hij dacht tien keer. Het meedoen, de gezelligheid en het ontmoeten van de ouwe jongens is voor hem nog steeds de drijfveer om mee te doen. Hoewel hij nog niet weet of hij het volgende jaar weer te bewonderen zal zijn, zei hij spontaan “zeg nooit nooit”. Wel heeft Jan voor de competitie aangegeven te willen stoppen, maar als je zoals het afgelopen seizoen met Berkum 9 tegen EDON 3 nog een drietal balletjes in het net weet te prikken …… 19 jaar in het eerste van VV Berkum en op zijn 63e nog steeds acteren op de velden. Respect voor beide mannen. Winnaar van deze 32e editie werd Be Quick’28 met ZAC als beste van de rest. Gastheer CSV’28 werd uiteindelijk derde. Han Stolte meldde tijdens de prijsuitreiking nog even, dat Storica een bijzonder mooi voorbeeld was voor iedere vereniging. De club heeft een paar senioren elftallen, maar wist wel een leuk team voor dit toernooi op de been te krijgen, dat uiteindelijk op de vierde plaats eindigde, boven de grote broeders als Berkum, HTC en SV Zwolle. Het applaus wat van de deelnemers hierop volgde was dan ook zeer verdiend. Onder het enthousiasme waarmee DJ Jimmy zijn muziek de ether injoeg werd de omzet van de gastheer op een overvol terras nog lekker opgeschroefd. Ondanks dat de organisatie dit jaar misschien wat pech had m.b.t. het aantal deelnemende verenigingen, is het Olde Zakk’n toernooi bij CSV’28 niet meer weg te denken in Zwols veteranenland.

oldezakkn_7056_470.jpg

oldezakkn_7119_470.jpg

oldezakkn_7149_470.jpg

oldezakkn_7194_470.jpg

oldezakkn_7365_470.jpg

oldezakkn_7401_470.jpg

oldezakkn_7424_470.jpg

oldezakkn_7482_470.jpg

oldezakkn_7499_470.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “Be Quick’28 wint 32e editie van het Olde Zakk’n toernooi”

  1. Toch jammer dat er maar 6 ploegen mee deden,was ook te merken aan het publiek,haast geen bekende tegen gekomen,maar nu ben ik ook wel een hele oude zak

  2. Wat een fotomodel die Jan W. toch. Staat op veruit de meeste platen :D:D:D Klasse Jan!

    Gert P. en Stolte op de 1e plaat. Speelde Ron van M. ook mee bij de winnaars? 😀 Martin V., Rijkie speelt bij de Boys geloof ik en er zullen ook wel een paar Filetjes en nog meer De Gunsten hebben rondgelopen. Ja, dan kun je een aardig team samenstellen.

    10e foto bij Storica, José 😀

    Mooi zo’n traditie: 32e editie al! Strakke platen Hans!!

  3. lijkt me een goed idee om de opzet van het toernooi iets te veranderen. meegaan met je tijd noemen ze dat ook. 7×7 wordt al door de knvb gepromoot en is er voor 35+ en 45+. als teams nu in beide categorieën spelers in mogen schrijven krijg je ook een eerlijker strijd en misschien is het dan voor verenigingen haalbaar om bij tenminste één van de twee categorieën spelers in te schrijven?

    Verder misschien een idee om dit toernooi pas 3e weekend juni te houden? vakanties nog niet begonnen, geen eigen toernooien meer, vaders hoeven niet naar toernooien kinderen etc.etc. Als er dan ook nog wat jeugd activiteiten zijn dan kan het een publiekstrekkers worden 😉

  4. Swollenaertje het vroege spelen stamt voort uit de inzaaiperiode van het gras; in de zomer wordt (volgens mij is hiet hier kunstgras dus gaat het niet op) niet gras ingezaaid. Een jaarlijks voetbaltoernooi in Rotterdam waaraan ik weleens deelneem, moet ook altijd begin juni worden gehouden, later mag het niet (ze hebben éen keer vergunning gekregen van dat sportpark om het later te doen)…

  5. Ik weet het Dick,ik niet anders maar verleden week deden wel een groep mee bij het toernooi bij WVF.Toen 10 man bereid om alsnog mee te doen . Je moet er echter minimaal 15 hebben om de dag door te komen.Daarom vind ik dat 7 tegen 7 geen gek idee

  6. Dick ik heb zelfs het lijstje nog dat jij aan mij hebt gegeven,allemaal namen die onder het genot van een geel rakkertje beloven mee te doen .Bij mij is het wel zo graag of helemaal niet.

  7. Hoi Wichert, idd: graag of helemaal niet. Jammer dat velen het ook geen ruk kan schelen of de volleybal belangrijker vinden. Maar ik ben er van overtuigd dat er genoeg ex-1e elftalspelers zijn te vinden. Vind dat ex-1e elftalspelers wel een eis. Dus niet zo als bij het SvM-toernooi. En ook geen mensen, die een verdwaalde helft in het 1e speelden. Toevallig heb ik zaterdag Gert en Freek nog gesproken, die zouden wel graag mee willen doen. René ook wel, maar die lijkt wel errug lang geblesseerd. Ook Hans wil wel graag centraal achterin spelen. Zou een vriendjeskliek overigens ook jammer vinden, gewoon van alles was. 7×7 vind ik geen slecht plan (van de als ingewijde overkomende) swollenaertje.

    Maar uh: goed moment; vanavond Ledenvergadering. Wil jij misschien eens vragen hoeveel belang de vereniging aan het Olde Zakk’n Toernooi hecht? En aan hoeveel van de 32 edities ze meededen? Volgens mij was de laatste keer nog in de vorige eeuw toen Japie keepte en ik na afloop ff langs ben geweest op ‘T Hoge Laer.
    Uh nee; kan vanavond niet 😉

  8. Wa’s nou belangrijke Wichert, het Olde Zakk’n Toernooi of (van elders hier op WLZ)

    Meneer vindt dat de gemeentes in Nederland zich niet met de landelijke politiek moeten bemoeien en dat ze gewoon moeten doen wat Den Haag zegt. Zelfs het communistische Rusland was democratischer dan het Nederland van Mark en Geert…..Het is prima dat de gemeentes aan de bel trekken, zij worden opgezadeld met taken waar ze 1) Niet op berekend zijn en 2) Totaal geen geld voor hebben….Fijn h? meneer de Heer?

    en

    Donner: Weigeren bestuursakkoord is gevaarlijk

    Minister van Binnenlandse Zaken waarschuwt gemeenten: Nederland wordt onbestuurbaar als gemeenten niet meegaan met plannen van kabinet

    😉
    Ben wel benieuwd hoe Swollwacht daar in staat. Kan Freddy hier niet ff inkomen? Fred is toch niet gevoelig voor dit soort Donner-dreigementen?
    Of zou onze VVD-voorzitter het onderwerp niet eens agenderen 😮

Reacties zijn gesloten.