FC Zwolle wint eerste thuiswedstrijd

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2011 – 2012 gewonnen. Tegen FC Oss werd er met 2-1 gewonnen. Door een eigen doelpunt van Bart Muyen in de 25e minuut kwam Zwolle op voorsprong. Die stand bleef tot de rust staan. In de 72e minuut was het Joey van den Berg die de 2-0 voor FC Zwolle in het doel schoot. Kort daarna maakte Tim Nelemans nog de 1-2, maar dat veranderde de winstgevende positie voor Zwolle niet.

Het spel van FC Zwolle is zeker in het tweede bedrijf niet om over naar huis te schrijven tegen FC Oss. De Zwollenaren ogen onrustig en spelen onzorgvuldig. Toch is er met een 2-0 voorsprong weinig aan de hand, totdat Darryl Lachman zich verslikt in een simpele bal. FC Oss ruikt een gelijkspel, maar de Zwolse defensie handhaaft zich redelijk eenvoudig, waardoor de eerste zege een feit is. Of zoals trainer Art Langeler het zegt: ,,We spelen nog op minder dan zestig procent van onze kunnen. Het kan dus alleen maar beter". Het team van Art Langeler hield de belangrijke 3 punten in Zwolle, dat nu door het gelijkspel vorige week in Den Bosch 4 punten verzameld heeft uit twee wedstrijden.

In een redelijk gevuld FC Zwolle stadion ging de thuisploeg direct op jacht naar doelpunten. FC Oss-verdediger Bart van Muijen besloot een handje mee te helpen, maar zijn terugspeelbal na drie minuten ging net naast het eigen doel. Zwolle kende zijn beste fase na een kwartier spelen. Met aardig spel werden mogelijkheden gecreëerd, maar onder meer een schot van Bram van Polen ging voorlangs. Opnieuw Van Muijen stak Zwolle de helpende hand toe. Hij tikte een voorzet van Furdjel Narsingh binnen die voor Norair Mamedov bedoeld was, waarmee de voorsprong een feit was. ,,We hadden in die fase controle, de tactische opdrachten werden goed uitgevoerd”, vond trainer Langeler.

Na rust kelderde het speelpeil dramatisch. De bijna zevenduizend toeschouwers zagen Zwolle slordiger spelen en nauwelijks kansen meer creëren. FC Oss werd via een kopbal, die door aanvoerder Gerard Aafjes van de lijn werd gehaald, ook voor het eerst gevaarlijk. Toch kon Joey van den Berg na een prima pass van Rochdi Achenteh met een fraai afstandschot op 2-0 zetten. Langeler: ,,En juist als je denkt dat we verder kunnen uitlopen, begaan we een domme fout”. Darryl Lachman tikte de bal iets te ver voor zich uit, waardoor invaller Tim Nelemans Leon ter Wielen simpel kon verschalken.

Het leidde tot nog meer nervositeit aan Zwolse zijde. ,,We lieten ons door Oss onder druk zetten en het kon net als vorige week in Den Bosch weer fout gaan”, baalde Langeler. Dat gebeurde gelukkig niet, terwijl er aan de overzijde ook kansen op 3-1 gemist werden. ,,We hebben gelukkig weer een week met veel trainingsmomenten, waarin we kunnen werken aan automatismen”, sloot de FC Zwolle-trainer zijn betoog positief af.

Vrijdag reist FC Zwolle af naar Apeldoorn, alwaar AGOVV om 20.00 uur de tegenstander is.

Wedstrijdstatistieken:

FC Zwolle: Ter Wielen; Bakkati, Lachman, Aafjes en Achenteh; Olijve, Van Polen en Van den Berg; Narsingh (90. Pot), Maachi en Mamedov (72. Hiwat, 90+2. Drost)

FC Oss: Arends, Janssen, Van Muijen, Sumelka, Van de Sande, Keizer, Simone, Huijsman (90. Braam), Black (68. Nelemans), De Ruiter (87. Koot)

Scoreverloop:
25. Bart van Muijen (eigen doel) 1-0
72. Joey van den Berg 2-0
76. Tim Nelemans 2-1

Gele kaarten:
Bakkati, Van den Berg, Olijve (FC Zwolle), De Ruiter, Sumelka Huijsman, Van de Sloot (FC Oss)

Toeschouwers:
6933

Arbitrage:
Dhr. Wiedemeijer (scheidsrechter), dhr. Bexkens en dhr. De Vries (assistent-scheidsrechters) en dhr. Pérez (vierde official)

Man of the Match:
Nassir Maachi

Verslag: Jeroen Kuiper

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “FC Zwolle wint eerste thuiswedstrijd”

  1. Typische reacties voor het begin van het seizoen!
    Hieruit blijkt wel weer dat de mooi weer supporters acht de tv en teletext zitten en dat de ECHTE supporters wedstrijd na wedstrijd in t stadion aanwezig zijn!!

Reacties zijn gesloten.