Het weer: broeierig warm

Zwolle – Dinsdagmorgen is er vrij veel bewolking met soms wat gaten voor de zon om doorheen te schijnen. Lokaal komen al enkele regen- of onweersbuien voor.

22-08-2011_weerfoto__de_oude_mars_.jpg

De Oude Mars

Met een matige wind uit richtingen tussen oost en zuid wordt warme lucht aangevoerd. Hierdoor kan met wat zon, zeker in de zuidoostelijke helft van het land, de temperatuur oplopen tot ruim boven de 25 graden. Hierdoor neemt het potentieel voor onweersbuien verder toe en dus kunnen vooral in de tweede helft van de middag en in het begin van de avond er forse onweersbuien ontstaan. Bij deze buien is er ook kans op hagel en windstoten. In de nacht naar woensdag neemt de buiigheid af en klaar het hier en daar op. Het blijft wel vrij warm met minima rond 16 graden.

Woensdag start de dag met veel bewolking, maar in de loop van de ochtend weet de zon steeds beter door te breken. Het blijft op de meeste plekken droog en het wordt iets minder warm dan vandaag, met 21 graden in het noorden en 24 graden in het zuidoosten. Er waait een meest matige zuidwestenwind.

Donderdag keert de warme lucht vanuit Duitsland weer terug. Vooral in het oosten kan het dan weer zomers warm worden met 25-27 graden. Er is daarbij een afwisseling van zonnige perioden en wolkenvelden. Aan het einde van de dag wordt de warmte opnieuw afgestraft door regen- en onweersbuien.

ZwollVrijdag houdt de buiigheid aan. De temperatuur ligt dan tussen de buien door rond 22 graden. Met de buiigheid van donderdag en vrijdag wordt de warme lucht waarschijnlijk definitief het land uitgezet. De temperatuur daalt hierdoor in het weekend naar waarden rond normaal. Daarbij zien we een mix van zon, wolken en buien.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)