Dronken automobilist na dollemansrit gepakt

Foto van auteur

Zwolle – Tijdens een surveillance op de Meeuwenlaan wilden politiemedewerkers in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 januari een automobilist controleren. Zij gaven de 25-jarige Zwollenaar een stopteken, maar deze negeerde dat en ging ervandoor.

De man reed met hoge snelheden door Stadshagen en veroorzaakte verkeersonveilige situaties, onder andere door een rotonde in tegengestelde richting op te rijden. Op de Boomsluiterstraat stopte de auto en ging de bestuurder er te voet vandoor. Hij kon op de Boogmakerstraat aangehouden worden. De Zwollenaar bleek onder invloed te verkeren. Zijn ademanalyse gaf een resultaat van 380 ug/l en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

44 gedachten over “Dronken automobilist na dollemansrit gepakt”

 1. Goed dat hij gepakt is, maar het opjaag gedrag van de politie in deze heb ik gezien in mijn straat. Levensgevaarlijke capriolen door de woonwijk.. 2 uur later nog het sirene geluid in de oren>:( Ivm meerdere malen loeiend langs ons huis met die gek voorop zonder licht..

 2. @Plantje, ik vind dat die keuze soms inderdaad gemaakt moet worden. E.e.a. afhankelijk van de omstandigheden (hoe druk is het er enz.) dan gaat het gevaar anderen aan te rijden voor de arrestatie, men kan dan altijd nog aan de hand van kenteken e.e.a te achterhalen.

 3. nou wil niet lullig gaan doen ofzo.. maar volgens mij is hij niet zomaar weg gereden.. als iemand niet lekker in zijn vel zit en naar huis wil dan kan ik begrijpen dat hij door is gereden…!! het was niet zo handig van hem om tegen het verkeer in te gaan rijden maar als die politie niet als een stel dolle stieren er achter aan waren gegaan had hij ook niet zo gedaan!! en zou het op prijs stellen om niet zomaar een oordeel te trekken uit een stom verhaal….!!

 4. Wat een geklaag. De Politie doet het ook nooit goed.
  Nu doen ze het niet goed, omdat men denkt ze hem opgejaagt hebben.

  Gaan ze niet achter zo’n gast aan en die gast rijdt iemand aan, dan zegt men waarom doet de politie niks.

  Overigens reed hij al hard, voordat hij werd gevolgt door de politie.
  Dus van opjagen is geen sprake. Auto reed diverse rondjes tussen de rotondes op de Mastenbroekerallee, toen was politie niet eens in beeld.

 5. Bericht door ingrid, op 26 januari 2012 om 13:38
  @Plantje, ik vind dat die keuze soms inderdaad gemaakt moet worden. E.e.a. afhankelijk van de omstandigheden (hoe druk is het er enz.) dan gaat het gevaar anderen aan te rijden voor de arrestatie, men kan dan altijd nog aan de hand van kenteken e.e.a te achterhalen.

  Ben ik ook wel met je eens… Maar als je jezelf hier al aanmeldt als “tatuuoor” en ook nog eens gaat zeuren ach en wee dat je last van je oortjes hebt gekregen van de sirene….dan geeft dat mij wel een beeld van hoe snel iemand klaagt. Ga dan fijn binnen zitten in plaats van als een ramptoerist op straat staan! En als je binnen zit krijg je geen last van je oren van zo’n sirene.
  Arrestaties hoeven niet koste wat kost gedaan te worden, maar ik denk dat tatuuoor wel erg gevoelig is in deze!

  Bericht door loreen, op 27 januari 2012 om 00:44
  nou wil niet lullig gaan doen ofzo.. maar volgens mij is hij niet zomaar weg gereden..

  Tuurlijk is ie niet zomaar weggereden! Hij had teveel gezopen en wilde niet gepakt worden!

  als iemand niet lekker in zijn vel zit en naar huis wil dan kan ik begrijpen dat hij door is gereden…!!het was niet zo handig van hem om tegen het verkeer in te gaan rijden

  Pardon?!? Als het iemand even niet belieft om te stoppen kun je gewoon besluiten om een stop teken te negeren en er als een dolle vandoor te gaan?!? Om dat je even niet lekker in je vel zit en naar huis wil?!?
  Niet HANDIG om tegen het verkeer in te gaan?!

  maar als die politie niet als een stel dolle stieren er achter aan waren gegaan had hij ook niet zo gedaan!!

  Nee, je moet niet het verhaal omdraaien! Dan kun je elke vorm van wangedrag gaan rechtvaardigen.

  en zou het op prijs stellen om niet zomaar een oordeel te trekken uit een stom verhaal….!!

  Wat doe je zelf dan? Jij verzint zelfs allerlei excuses voor die zuipschuit!

  Bericht door zicht op mastenbroek, op 27 januari 2012 om 06:43
  Wat een geklaag. De Politie doet het ook nooit goed.
  Nu doen ze het niet goed, omdat men denkt ze hem opgejaagt hebben.

  Gaan ze niet achter zo’n gast aan en die gast rijdt iemand aan, dan zegt men waarom doet de politie niks.

  Overigens reed hij al hard, voordat hij werd gevolgt door de politie.
  Dus van opjagen is geen sprake. Auto reed diverse rondjes tussen de rotondes op de Mastenbroekerallee, toen was politie niet eens in beeld.

  Precies! Zo is het maar net!

 6. Het is toch niet normaal hoe de politie tegenwoordig op mensen aan het jagen is. Voor het zelfde geld rijd deze man zich te pletter. Om dat hij een paar biertjes te veel op had heeft de politie levens op het spel gezet, en was de hele straat wakker. Een tip voor de politie, ga echte boeven vangen.

 7. En daar gaan we al!

  Als hij zichzelf te pletter rijdt heeft hij dat toch zelf gedaan?!? Hij kiest er dan toch zelf voor om die biertjes teveel te drinken? Vervolgens kiest hij er toch zeker zelf voor om zich niet gewonnen te geven, zijn verlies te incasseren en de boete te betalen maar er vandoor te gaan?
  En HIJ kiest er toch zeker voor om zijn lichten te doven en er als een dolle vandoor te gaan en daarmee mensenlevens op het spel te zetten?!?

  En dan zeg ik: goed dat hij gepakt is! Weer een boef van de straat!
  Als je niet kunt nadenken en toch gaat drinken als je nog moet rijden. En dan vervolgens ook nog vlucht om niet gepakt te worden moet je gepakt worden.

 8. Jeffrey,hoe zou je het vinden als jij of een van je familieleden te pletter wordt gereden door zo’n alcomobilist. Kijken of je dan nog zo dom lult.

 9. Wat een op hef ! Wie is er om snachts 3 uur nog op straat ? De kans op een ongeval is dan zeer klein! En je vergroot het alleen maar om er als een gek achter aan te gaan met zoveel lawaai. Hele volksstammen wakker van die herrie ! Vroeger kon je gewoon een gezellige avond hebben en een glaasje bier drinken . Tegenwoordig ben je misdadiger of zoals jullie dat zo mooi noemen alcomobilist. Nou mensen ik zou Zeggen kom eens achter die geraniums vandaan. En zoek de gezelligheid eens op! Roken mag ook al niet meer. Proost !!!!

 10. Dus jij keurt het wel goed dat mensen drinken en rijden Jeffrey?

  Tja, dan is de discussie inderdaad snel afgelopen. Persoonlijk vind ik gezelligheid opzoeken los staan van teveel zuipen en auto rijden.

 11. Ik keur het niet goed ! Maar om nou van een misdaad te spreken als je 1 biertje te veel op hebt. Met de jaarwisseling was er Zelfs een hoofd commissaris die te veel op had. Jet feit blijft dat de politie mensen in gevaar brengt.

 12. Met de jaarwisseling was er Zelfs een hoofd commissaris die te veel op had

  Feit dat een hoofdcommissaris iets fout doet houdt niet in, dat anderen dat ook mogen. Die hoofdcommissaris moet er zelfs harder voor gestraft worden!

  Jet feit blijft dat de politie mensen in gevaar brengt.

  Dat is dus pertinent NIET waar! Jouw mening is, dat de politie mensen in gevaar brengt. Mijn mening is, dat dat niet zo is.
  Het enige feit is, dat de automobilist die te veel gedronken had mensen in gevaar bracht.

  Over hoe de politie daarmee omgaat kunnen we van mening verschillen.

 13. Vind jij het wel oké dan dat ze de hele buurt wakker maken ? En ze een dollemans rit creëren om dat die man iets te veel op had. Er had wel wat ergs kunnen gebeuren. Ik keur drank in het verkeer niet goed. Maar als je iemand zo op gaat jagen dan vraag je om problemen. En dan
  Praat ik nog niet over de wekker die om 5 uur weer gaat, weg nachtrust.

 14. Bericht door Jeffrey, op 27 januari 2012 om 15:09
  Vind jij het wel oké dan dat ze de hele buurt wakker maken ?

  Absoluut geen ENKEL probleem mee! En ja: ook als het mijn eigen buurt is heb ik daar geen probleem mee!

  En ze een dollemans rit creëren om dat die man iets te veel op had.

  Ze kunnen vooraf niet weten dat die vent er vandoor gaat omdat ie iets te veel op heeft. Ze geven hem een stopteken en hij negeert dat. Voor hetzelfde geld ging deze man er vandoor omdat hij iets veel ergers dan dat gedaan had. En dan hadden ze een (zware) crimineel laten gaan!
  Nogmaals: HIJ creëert een dollemansrit door er vandoor te gaan…niet de politie!

  Er had wel wat ergs kunnen gebeuren.

  Zeg dat wel! Dat arrog#nt stuk str*nt had met zijn bezopen harsens wel iemand dood kunnen rijden! Alleen maar omdat mijnheer vindt dat hij gezellig een glaasje moet kunnen drinken en dan nog kan rijden. En als hij dan daar bijna voor gepakt wordt geeft hij zich niet gewonnen…neee…hij maakt de situatie nog gevaarlijker dan ze al was.

  Maar als je iemand zo op gaat jagen dan vraag je om problemen.

  Ook hier weer: als je met drank op het verkeer in gaat vraag je om problemen! Als je als agent je werk doet en zo iemand wil oppakken is dat juist een goede zaak!

  En dan
  Praat ik nog niet over de wekker die om 5 uur weer gaat, weg nachtrust.

  Dus? Moeten ze daar ook al rekening mee gaan houden?!? Dan kunnen ze hun politiepet beter direct aan de wilgen hangen!

 15. Als je het zo bekijkt heb je wel een beetje gelijk . Alleen die sirene hadden ze niet aan hoeven laten. De hond is nog van slag en mijn vrouw werd er ook chagrijnig van.

 16. Op zich vind ik het juist veiliger dat ze de sirene aan doen. Dan kunnen eventuele andere weggebruikers zich als gewaarschuwd mens zien.

  Dat de hond van slag is vind ik wel sneu…die kun je ook niet uitleggen wat er aan de hand is.

  Over chagerijnige vrouwen zal ik maar geen opmerkingen maken 😉

 17. met de uitkleding van het ov niets meer dan logisch dat je soms zelf maar in de auto moet stappen. 1 enkeltje rodetorenplein naar het station is ondertussen twee euro!

  Straks met de invoering van een verplichte ov chipkaart worden de mogelijkheden om zonder drank in de auto te rijden nog verder verkleind :S

 18. Nee hoor! Je hebt zelf volledig in de hand of je met drank op in de auto stapt!

  Je moet gewoon nadenken vóórdat je aan het drinken gaat! Als ik naar de stad ga voor een avondje uit ga ik er al op de fiets naartoe….dan hoef ik me geen zorgen te maken om hoe ik terug kom! 😉

  Ik vind het best een eye opener om te zien, dat mensen een paar drankjes teveel ook gewoon wel zo af en toe door de vingers willen zien en er verklaringen voor zoeken. Ik wist niet dat dat echt bestond!

 19. @Plantje

  Weet je wel hoever het fietsen is van stadshagen naar de stad ? en met de auto ben je vele malen sneller thuis, als je tenminste niet van die vervelende mannetjes in uniform tegen komt 😮

  En over die eye opener je moet natuurlijk niet stomdronken achter het stuur gaan zitten. Mijn ervaring is dat een aantal biertjes prima kan. ik heb altijd een rol king pepermunt in mijn dashboard kastje(Tip)Ik hou me dan altijd wel keurig aan de snelheid. En je moet zorgen dat de verlichting van de auto in orde is anders verhoog je je pak kans.

  En het openbaar vervoer rijd s’nachts om 3 uur niet……..

 20. Als je met drank achter het stuur stapt ben je in mijn ogen een kl*jo. Als je toch van plan bent om iets van alcohol te nuttigen dan neem je een taxi, die rijden wel om drie uur ‘s-nachts.

 21. Bericht door Jeffrey, op 27 januari 2012 om 22:34
  @Plantje

  Weet je wel hoever het fietsen is van stadshagen naar de stad ?

  Jazeker! In de tijd dat mijn vriendin nog in Stadshagen werkte ben ik regelmatig van Zwolle-Zuid naar Stadshagen (en terug natuurlijk) gefietst.
  Maar dat is toch echt niet de reden dat je de auto pakt?!?

  en met de auto ben je vele malen sneller thuis, als je tenminste niet van die vervelende mannetjes in uniform tegen komt

  Wrong again! Ja, je bent veel sneller thuis. Maar die mannetjes in uniform zijn niet vervelend! Die zorgen dat mensen zoals ik, die wél fietsen als ze wat gedronken hebben, óók veilig thuis komen!

  En over die eye opener je moet natuurlijk niet stomdronken achter het stuur gaan zitten. Mijn ervaring is dat een aantal biertjes prima kan.

  Dat kan jouw ervaring zijn, maar het maximum toegestane promillage is er natuurlijk niet voor niets!

  ik heb altijd een rol king pepermunt in mijn dashboard kastje(Tip)

  Tjee….thanks 🙁

  En het openbaar vervoer rijd s’nachts om 3 uur niet……..

  Gun die mensen ook hun rust.

  En je moet zorgen dat de verlichting van de auto in orde is anders verhoog je je pak kans.

  Dit soort uitspraken vind ik echt….hoe zeg ik dit netjes…zum KOTZEN!
  Hier kan ik me echt super pissig om maken! De gemiddelde h*fter die zich alleen maar druk maakt of ie wel of niet gepakt wordt door de politie! Denk je nou echt, dat het daarom gaat?!?
  Dus als je maar niet gecontroleerd wordt is er niets aan de hand? Nee, waar het om gaat is, dat je een gevaarlijke situatie creëert! Omdat je het zo graag “gezellig” wil houden, maar te lui bent om te fietsen besluit je dat het wel kan om andere mensen hun leven in de waagschaal te leggen! Zolang je maar niet gecontroleerd wordt! Want dan is het fout! Nee, fout! Wanneer je iemand aanrijdt….dan is het pas fout!

  Bericht door RD, op 28 januari 2012 om 04:22
  Neem maar is een taxi van zwolle naar Meppel, kost je minimaal 60 euro

  Punt 1: het is: “neem maar eens een taxi”
  Punt 2: Zoek een baan die beter betaalt, besluit niet te drinken, deel een taxi, spreek af dat iemand Bob is, blijf bij iemand in Zwolle slapen, ga in Meppel stappen…. Er zijn zoveel manieren te bedenken om te voorkomen dat je met drank op achter het stuur moet kruipen. Kom niet met zulke slappe excuses!

  En dan te bedenken dat de hele discussie eigenlijk begint, omdat bepaalde mensen vinden dat de politie hier heel veel verkeerd doet om iemand die een paar biertjes heeft gehad (want “dat is toch niet zo erg!”) in de kraag te grijpen.

  Ik merk dat ik me er weer veel te druk om maak. Ben er klaar mee. Ik hoop dat ze eenieder die denkt het goed voor elkaar te hebben keer op keer van de weg plukken, zodat ik veilig naar huis kan fietsen als ik gezellig een paar biertjes gedronken heb!
  Ik hoop wel oprecht voor iedereen die denkt te kunnen rijden met drank op, dat ze nooit een ongeluk veroorzaken. Niet alleen voor de slachtoffers, maar dat gun je gewoon niemand! Ik hoop alleen dat men hun fouten inziet voordat het zover is!

  Het ga u goed en nog vele hoge boetes en rijverboden toegewenst! >:(

 22. Er is geen enkel exuus om zulke zuipschuiten te ontzien,en wat mij betreft mogen zulke lamzakken keihard aangepakt worden en maanden op de spreekwoordelijke water en brood zetten.

  Zo n idioot zal jou kind/vader/moeder ernstig verwonden of erger doodrijden,is de clementie grens dan ook zo laag.

  Enigste remedie wat mij betreft is keihard aanpakken en voor lui die in herhaling vallen poosje opbergen dan maar.

 23. Zoals al eerder eens geopperd is hier op WLZ, iemand die met drank op achter het stuur kruipt moet gewoon poging tot doodslag ten laste gelegd worden…..

 24. Er is ABSOLUUT geen excuus voor autorijden onder invloed!! En diegenen die vinden dat ZIJ dat wel kunnen, zijn stom bezig!!

  Maar, en dat wil ik er toch wel even bij kwijt… ook dronken fietsers denken vaak meer te kunnen in het verkeer dan ze daadwerkelijk kunnen en zijn daarmee OOK een gevaar op de weg.

 25. Ja, daar heb je wel gelijk in Eva. Maar die mensen zijn vooral een gevaar voor zichzelf en rijden niet in een dodelijk wapen rond!

  Inderdaad, iemand die zo dronken is dat ie slingerend over straat fietst kan ook gevaarlijk zijn. Je moet er maar net op bedacht zijn als automobilist! Maar het gaat allemaal wat minder snel.

 26. Er wordt wel erg veroordelend gereageerd lees ik. Jullie lijken nogal verbaasd dat het in allerlei “kringen” van laag tot hoog een nog altijd geregeld en geaccepteerd verschijnsel is.

  Dit heeft een oorzaak?

  PS: volgens mij kun je beter met teveel drank op in de auto rijden dan op een fiets

 27. Inderdaad 3 wijntjes bij dineer en bespreking en vervolgens naar huis rijden is in sommige kringen heel normaal.
  Enne een kroegbaas of bezoeker houd je ook niet tegen na 3-4 biertjes op terras. Maar ook ik heb het licht zien gaan schijnen Lang leve de Regio taxi 😉

 28. @RD
  PS: volgens mij kun je beter met teveel drank op in de auto rijden dan op een fiets

  Daar kon je nog wel eens gelijk in hebben, vroeger ooit zelf eens met de fiets gevallen met een biertje te veel op, gevolg een flinke schaafwond op mijn voorhoofd en een zere elleboog, een slag in het wiel en een lekke band.

  Met de auto is mij dit nog nooit overkomen, eenmaal een stoeprandje geraakt maar toen ging ik ook iets te snel door de bocht.

 29. @#RD enJeffrey ; Wat een dom gel*l. Natuurlijk kun je beter met drank op in de auto zitten dan op de fiets, want dan rijd je veel gemakkelijker iemand invalide>:(>:( of nog erger:o

 30. Bericht door RD, op 28 januari 2012 om 14:43
  Er wordt wel erg veroordelend gereageerd lees ik.

  Uiteraard! Je kunt er zelfs bij wet voor veroordeeld worden, dus waarom hier niet?

  Jullie lijken nogal verbaasd dat het in allerlei “kringen” van laag tot hoog een nog altijd geregeld en geaccepteerd verschijnsel is.

  Inderdaad. Dat die kringen van laag tot hoog zijn doet overigens helemaal niet ter zake! Maar inderdaad…ik ben daar ERG verbaasd over!

  PS: volgens mij kun je beter met teveel drank op in de auto rijden dan op een fiets

  Dat is de meest onzinnige opmerking die tot nog toe gemaakt is! Hoe kom je daar bij?!

  Dit heeft een oorzaak?

  Tuurlijk heeft dat een oorzaak: mensen denken alleen maar aan zichzelf.

  Enne een kroegbaas of bezoeker houd je ook niet tegen na 3-4 biertjes op terras.

  Dat is ook niet hun maar je eigen verantwoordelijkheid!

  Maar ook ik heb het licht zien gaan schijnen Lang leve de Regio taxi

  Verstandig! Zo kan het gelukkig ook!

  Bericht door Jeffrey, op 28 januari 2012 om 14:52
  @RD
  PS: volgens mij kun je beter met teveel drank op in de auto rijden dan op een fiets

  Daar kon je nog wel eens gelijk in hebben, vroeger ooit zelf eens met de fiets gevallen met een biertje te veel op, gevolg een flinke schaafwond op mijn voorhoofd en een zere elleboog, een slag in het wiel en een lekke band.

  Met de auto is mij dit nog nooit overkomen, eenmaal een stoeprandje geraakt maar toen ging ik ook iets te snel door de bocht.

  Ja, als je zo redeneert heb je daar wel gelijk in. Op de fiets kun je zelf wat builen en schade oplopen. Met de auto rijd je alleen maar andere mensen dood. Dus dat is inderdaad beter.

 31. @plantje

  ” Inderdaad. Dat die kringen van laag tot hoog zijn doet overigens helemaal niet ter zake! Maar inderdaad…ik ben daar ERG verbaasd over! ”

  Dat je daar zo erg verbaasd over bent doet mij afvragen hoe het met je kennis van de huidige maatschappij gesteld is.

  Nogmaals je hoeft mij niet te vertellen dat het niet goed is om met teveel drank op een voertuig te gaan besturen. Maar hoe gemakkelijk en ongenuanceerd daar op gereageerd kan worden.

 32. Met mijn kennis van de huidige maatschappij is volgens mij niets mis.

  Maar waar ik me wel in vergist heb is, dat ik dacht dat “we” het er eigenlijk wel over eens waren dat je niet drinkt en toch rijdt. Ik ben er (mijn fout inderdaad) altijd van uitgegaan, dat mensen die met te veel drank op gepakt werden zich hadden laten gaan en niet goed nagedacht hadden.
  Ik wist echt niet dat er nog zoveel achterlijke idi*ten waren die het ook nog gewoon goedpraten en vergoeilijken!

 33. dit is toch %$#@$% te gek voor woorden.
  er wordt hier gewoon keihard beweert dat je beter stomdronken kunt gaan autorijden dan gaan fietsen. wat een stelletje egoistische kl#*tz#kk#n hier. tuurlijk is dronken gaan fietsen niet heel verstandig maar als er dan iets gebeurt ben je zelf de gene die hooguit een blauwe plek of een kneuzing heeft. laten we maar niet gaan vragen wat er gebeurt met de fietser die geraakt wordt door een dronken automobilist.
  of eventuele bijrijders die uit autos vliegen als er een boom in de weg staat.
  ga eens met hulpverleners praten. die zullen echt nooit met ook maar 1 glas op achter het stuur gaan zitten omdat zij bijna dagelijks zien waar alcohol en autorijden toe kan lijden.
  ik hoop van ganser harte dat die %$#@% die hier beweren met alcohol op te gaan rijden nooit iets zal overkomen maar mochten ze iemand op de motorkap krijgen hoop ik serieus dat ze voor moord veroordeeld worden.

Reacties zijn gesloten.