Celewied wil kampioen slimste regio ter wereld worden

Foto van auteur

Zwolle – Het wedstrijdteam Celewied, bestaande uit dertien leerlingen van basisschool de Wieden en het Gymnasium Celeanum reist zaterdagochtend 28 januari af naar Eindhoven, voor de Beneluxfinale van de First Lego League. De leerlingen hebben eind november tijdens de regiofinale op de campus van het Deltion College laten zien dat ze de strijd aan kunnen.

25-11-2011_deltion_wedstrijd_techniek__de_winaar_11.jpg

De finale vindt plaats op de Technische Universiteit Eindhoven. Brainport regio Eindhoven is onlangs uitgeroepen tot slimste regio van de wereld, een mooie aanleiding om de 46 beste teams uit te nodigen voor de Beneluxfinale van de First Lego League. Na de regiofinale in het Deltion College te hebben gewonnen, heeft het wedstrijdteam Celewied, begeleid door Windesheimstudent Daniël van der Kolk, flink geoefend om nog beter voor de dag te kunnen komen. Het team kan punten behalen voor vier verschillende wedstrijdonderdelen : een missie met legorobots, een presentatie over het thema ‘voedselveiligheid’, een beoordeling van de gemaakte robot en teamwork.

De regiofinale van de First Lego League Zwolle maakt onderdeel uit van TechNet een samenwerkingsverband tussen vmbo, mbo en technische bedrijven in de regio Zwolle, met als doel meer leerlingen te laten kiezen voor een loopbaan in de techniek. Spelenderwijs omgaan met robotica levert een belangrijke bijdrage aan deze doelstelling.

Het Beneluxkampioenschap op de Technische Universiteit Eindhoven, is zaterdag 28 januari gratis te bezoeken tussen 9.30 en 17.30 uur. Om ook supporters en ouders een kans te geven het team aan te moedigen tijdens de finale heeft Technet een bus gesponsord. Deze bus vertrek om 07.30 uur vanaf de Zerboltstraat 1 – 2 in Zwolle. Meer informatie over de First Lego League is te vinden op https://firstlegoleague.techniekpromotie.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Celewied wil kampioen slimste regio ter wereld worden”

Reacties zijn gesloten.